Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru verificarea operațiunilor cu materiale reciclabile. Au fost aplicate amenzi (video)

ro

04 Jun, 2020 09:36 1820 Marime text
  • În urma controalelor efectuate ieri, în Giurgiu, au fost confiscate 170.000 de kilograme de deșeuri și resturi metalice, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 lei și indisponibilizate 3 mijloace de transport.
  • De asemenea, a fost dispusă suspendarea activității a 2 societăți comerciale și propusă suspendarea autorizațiilor de mediu pentru alte 2 firme.

În dimineața zilei de 3 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, sprijiniți de jandarmi ai Grupării Mobile Ploiești și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu, au efectuat o acțiune pe linia prevenirii ilegalităților ce se comit în domeniul protecției mediului înconjurător și pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din orașul Bolintin Vale și comunele limitrofe.

Au fost verificate 21 de societăți comerciale, fiind depistate 2 persoane fizice care colectau deșeuri neautorizat și constatată o infracțiune ca urmare a încălcării OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului (poluarea prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri ori substanțe periculoase).

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei, fiind confiscată contravaloarea a 35.667 kg deșeuri metalice în sumă de 21.400 lei și contravaloarea unor piese auto comercializate fără a îndeplinii condițiile prevăzute de lege în sumă de 8.580 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 170.000 kg de deșeuri și resturi metalice și 240 kg anvelope uzate/deteriorate.

Ca urmare a controalelor efectuate, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au finalizat verificările la 16 societăți comerciale, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 536.000 lei și indisponibilizate în vederea confiscări 3 mijloace de transport.

Totodată, aceștia au dispus suspendarea activității a 2 societăți comerciale, fiind propusă suspendarea autorizațiilor de mediu pentru alte două firme.

Reamintim că firmele în cauză au ca obiect de activitate colectarea și valorificarea materialelor reciclabile (deșeuri metalice, peturi și sticlă) dezmembrări auto, service auto și vulcanizare.

Prin această acțiune s-a urmărit stabilirea trasabilității deșeurilor reciclabile, existența documentelor de proveniență și de livrare a materialelor reciclabile, precum și a sumelor de bani folosite în circuitul comercial.

Sursă foto-video:Poliția Română 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii