Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce pensulele de machiaj cu fire sintetice sunt cele mai recomandate?

ro

05 May, 2023 12:49 1199 Marime text


-Make up / pensule de machiaj-

Pensulele de machiaj realizate din fibre sintetice sunt cele mai recomandate atât pentru realizarea machiajului acasă, cât și în saloane. Pe lângă faptul că sunt estetice și adesea sunt fabricate din materiale complet reciclabile, aceste pensule de machiaj prezintă o serie de avantaje. Pensulele sintetice abordează machiajul într-un mod mai curat și mai ecologic. Oferă rezultate superioare pensulelor naturale, sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar și nu afectează viața animalelor.

Din ce materiale sunt realizate pensulele de machiaj sintetice?

Pensulele sintetice sunt, de obicei, realizate din Taklon, Nylon sau un amestec de materiale. Taklon este folosit pentru obținerea pensulelor cu o textură mai moale, cum sunt pensulele pentru fard de obraz sau pudră. Nylonul este folosit atunci când este necesară o textură mai fermă, ca în cazul unei pensule pentru fond de ten sau pentru un corector tradițional. Pensulele realizate cu un amestec de fibre oferă rezultate superioare. De exemplu, o pensulă din Nylon și Taklon este suficient de fermă pentru a prelua o cantitate ideală de fard de obraz, dar suficient de moale pentru a-l aplica cu ușurință.

Ce avantaje oferă pensulele sintetice pentru machiaj?

Majoritatea pensulelor de machiaj vegane sunt realizate fie din Naylon, fie din Taklon, acesta din urmă fiind o fibră de poliester tăiată și prelucrată în așa fel încât să imite senzația părului natural, fiind totuși lipsită de capcanele unui material organic. Mai precis, Taklon nu prezintă cuticule asemeni unui fir natural de păr și nici nu este absorbant. Prin urmare, firele de păr Taklon nu captează murdăria, bacteriile și praful, ceea ce face ca pensulele vegane să fie mult mai igienice și mai ușor de curățat. Tot din aceste motive, pensulele sintetice sunt recomandate și în saloane, fiind mai ușor de curățat și de igienizat între clienți, având totodată și o durată de funcționare mai lungă. De asemenea, pensulele vegane sunt în mod natural mai igienice decât firele de păr de origine animală, care sunt mai poroase și, prin urmare, mai susceptibile să colecteze bacterii și microbi. Pensulele din fire sintetice sunt în primul rând recomandate persoanelor cu piele sensibilă sau care suferă de eventuale alergii la firele de păr ale animalelor. Perii sintetici sunt în mod natural hipoalergenici, în timp ce pensulele realizate din fire de păr de origine animală pot provoca reacții alergice sau dermatită de contact.

Cum trebuie igienizate pensulele sintetice de machiaj?

Toate pensulele de machiaj ar trebui curățate temeinic cu un săpun lichid antibacterian blând sau cu un șampon detoxifiant. Evitați să folosiți agenți de condiționare. După spălarea pensulelor, este recomandat să le așezați plat pe un prosop pentru a le usca astfel încât apa să nu pătrundă în manșonul pensulei, prevenind astfel deteriorarea sa. Se poate folosi și un covoraș din silicon pentru spălarea pensulelor, dar asta nu va înlocui folosirea unui săpun lichid sau a unui șampon special formulat pentru spălarea pensulelor de machiaj. Uscarea pe o suprafață plană este în continuare recomandată. Încercați să uscați pensulele într-o zonă foarte bine ventilată. Doar așa vă puteți bucura de pensule durabile, care vă asigură un machiaj fără cusur. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii