Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 30 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune la trei unități de cazare, din municipiul București a polițiștilor de imigrări. Sute de cetățeni străini, legitimați

ro

25 Nov, 2022 15:31 802 Marime text
Imigrări. Foto: IGIPolițiștii de imigrări din București și Ilfov au desfășurat ieri o acțiune la mai multe unități de cazare a străinilor, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul României. Peste 20 de decizii de returnare au fost emise, o persoană a fost luată în custodie publică și zeci de sancțiuni contravenționale au fost aplicate. 
 
Potrivit unui comunicat al IGI, controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale și asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân în continuare activitățile prioritare ale poliţiştilor de imigrări.
 
La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări au desfășurat o acțiune la trei unități de cazare, din municipiul București, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre.
 

„Au fost legitimate 495 de persoane, dintre care 160 din Sri Lanka, 159 din Nepal, 87 din Turcia, 56 din India, 19 din Bangladesh, 7 din Indonezia, 4 din Pakistan, 2 din Republica Moldova și una din Turkmenistan.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale(pentru nerespectarea obligației de a declara schimbarea reședinței).
 
25 de persoane au fost conduse pentru verificări la sediul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate, pe numele a 23 de persoane au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, respectiv 20 din Nepal, 2 din Turcia și 1 din Sri Lanka.
 
Dintre acestea, în 11 cazuri, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni“ - au precizat reprezentanții IGI.

 
Toate acestea au fost sancționate contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 

Un alt bărbat din Nepal aflat în ședere ilegală, a fost luat în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României. 
 
Tot în cadrul verificărilor, a fost depistat și un bărbat din Turcia, pe numele căruia polițiștii de imigrări au emis o comunicare de părăsire a teritoriului României în termen de 3 zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii