Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acționarii JT Grup Oil SA au adoptat mai multe hotărâri. Una dintre ele vizează un împrumut considerabil

ro

02 Feb, 2022 00:00 3856 Marime text
  • S-a aprobat alegerea noului consiliu de administraţie, compus dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte şi un membru, durata mandatului fiind de 4 ani
  • S-a decis inclusiv politica de remunerare a societăţii „J.T. Grup Oil“ - S.A.
 
 
Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii J.T. GRUP OIL“ - S.A., persoană juridică română, cu sediul loc. Năvodari, oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, întrunită la sediul societăţii în data de 25.11.2021, ora 15.00, în şedinţă Ordinară, având data de 24.11.2021, ca dată de referinţă, renunţând în baza art. 121 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile la formalitătile de convocare, fiind prezenţi acţionarii, reprezentând 100% capitalul social şi al drepturilor de vot, cu unanimitate de voturi, a luat mai multe decizii. Toate acestea au fost publicate, recent, în Monitorul Oficial al României.
 
În primul rând, se constată încetarea mandatului membriior Consiliului de administraţie ca urmare a modificării actului constitutiv al societăţii în sensul modificării componenţei Consiliului de administraţie, noul Consiliu fiind compus dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte şi un membru.
 
Se aprobă alegerea noului consiliu de administraţie, compus dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte şi un membru, durata mandatului fiind de 4 ani, începând cu data de 25.11.2021, data prezentei hotărâri, după cum urmează:
– Aldea Bogdan Florin, Preşedinte;
– Tucan Alexandra-Maria, Vicepreşedinte;
– Dublea Andrea-Elena - Membru.
 
Se aprobă indemnizaţiile lunare nete pentru funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie, pentru funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie şi pentru funcţia de membru al Consiului de administraţie în cuantumurile propuse.
Se aprobă politica de remunerare a societăţii „J.T. Grup Oil“ - S.A.
 
Se aprobă acordarea de dividende din profitul net nerepartizat în sumă de 947.368 RON, valoarea netă a dividendului acordat fiind 0.045 lei/acţiune şi va fi plătit acţionarilor existenţi în registrul acţionarilor la data de referinţă pentru prezenta AGA, respectiv la data de 24.11.2021, până cel mai târziu în data de 23.12.2022.
 
Se aprobă împuternicirea, cu posibilitate de substituire, a lui Aldea Bogdan Florin, preşedintele Considului de administraţie, să reprezinte acţionarii şi societatea cu depline puteri în faţa tuturor persoanelor fizice sau juridice, publice sau private în vederea ducerii la îndeplinire a hotărârilor adoptate în prezenta adunare generală, înregistrării în Registrul Comerţului şi publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a hotărârilor adoptate, să facă cereri şi declaraţii în numele şi pentru societate şi acţionarii societăţii, să semneze în numele şi pentru societate şi acţionari, toate şi orice acte necesare ducerii la îndeplinire a celor mai sus adoptate, (hotărâri AGEA, acte constitutive, etc.), semnătura sa fiind opozabilă societăţii şi acţionarilor societăţii în baza şi limitele prezentului mandat.
 

Ședință extraordinară

 
Totodată a avut loc și ședința Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii „J.T. Grup Oil“ - S.A.
 
Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii „J.T. GRUP OIL“ - S.A., persoană juridică română, cu sediul loc. Năvodari, oraşul Năvodari, M10, judeţul Constanţa, întrunită la sediul societăţii în data de 26.11.2021, ora 10.00, în şedinţă extraordinară, având data de 25.11.2021, ca dată de referinţă, renunţând în baza art. 121 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile la formalităţile de convocare, fiind prezenţi acţionarii, reprezentând 100% capitalul social şi al drepturilor de vot, cu unanimitate de voturi au luat alte decizii importante.
Tucan Jean-Paul, în calitate de asociat al „J.T. GRUP OIL“ - S.A. cu 90% din capitalul social şi Aldea Bogdan-Florin, în calitate de asociat al „J.T. GRUP OIL“ - S.A. cu 10% din capitalul social au decis următoarele:
 
1. Contractarea de la Raiffeisen Bank - S.A. a unei facilităţi de credit non-revolving, angajant sub formă de avans în contul curent acordată în baza Schemei de ajutor de Stat cu garanţie Eximbank NCS, în valoare de 15.000.000 RON.

2. Creditul va fi garantat în următoarea structură:

– Scrisoare de Garanţie emisă de Banca de Export-Import a României EximBank, în numele şi contul statului ce va acoperi maximum 90% din Suma Facilităţii;
– Ipotecă de rang subsecvent asupra conturilor curente, actuale şi viitoare, deschise de împrumutat la Bancă;
– ipotecă imobiliară de prim rang asupra imobil situat în Constanţa, bd. I.C. Brătianu nr. 50, jud. Constanţa, spaţiu comercial, spaţii de depozitare şi dependinţe în suprafaţă utilă de 465,26 mp împreună cu cota-parte de 6,56%, respectiv suprafaţa indiviză de 49,04 mp din părţile componente din bloc care prin natura şi destinaţia lor sunt de folosinţă comună, imobil având număr cadastral 233017-C1-U2, înscris în Cartea Funciară 233017-C1-U2 a localităţii Constanţa, precum şi dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă indiviză de 64,43 mp din totalul de 985 mp având număr cadastral 233017 înscris în Cartea Funciară nr. 233017 a localităţii Constanţa;
– ipotecă imobiliară de prim rang asupra apartament 43, etajul 6, având număr cadastral 102854-C1-U45, înscris în CF sub acelaşi nr., imobil compus din 2 camere + dependinţe în suprafaţă utilă totală de 63,31 mp şi balcon de 4,15 mp căruia îi revine cota-parte de 1,36% din părţile blocului care prin natura şi destinaţia lor sunt de folosinţă comună împreună cu dreptul de coproprietate asupra terenului aferent în suprafaţă de 13,61 mp, reprezentând 1,36%;
– Poliţa de asigurare pentru toate riscurile a tuturor bunurilor mobile şi imobile acceptate în garanţie. Constituirea ipotecii mobiliare asupra drepturilor de despăgubire din poliţa de asigurare în favoarea Băncii şi a Cocreditorului.

3. Până la data stingerii tuturor obligaţiilor asumate de societate faţă de Bancă prin contractul de credit, Asociaţii se obligă să nu încheie acte juridice de împrumut sau garanţie, incluzând fără a se limita la facilităţi de credit sau angajamente similare, în calitate de împrumutat sau garant, indiferent de forma actului juridic, de la alte instituţii de credit ori de la alte persoane cărora legea le recunoaşte acest drept, fără acordul prealabil, expres, în scris, al Băncii, să notifice Băncii, în scris, schimbările survenite ca urmare a fuziunii, divizării sau schimbării acţionariatului în termen de 5 zile lucrătoare de la data producerii modificărilor şi să solicite acordul prealabil scris al Băncii pentru orice modificare în structura acţionariatului.

4. Împuternicirea dlui Aldea Bogdan-Florin, cetăţean român, în calitate de preşedinte, să reprezinte societatea, să negocieze şi să semneze în numele şi pe seama societăţii:
– contractele de credit şi acte adiţionale la acestea,
– Convenţia de garantare cu EximBank (convenţie de garantare - contractul încheiat între EximBank NCS, bancă finanţatoare, şi beneficiar, care stabileşte termenii şi condiţiile de acordare şi derulare a garanţiei) şi eventuale acte adiţionale;
– contractele de garanţie accesorii acestora şi acte adiţionale la acestea;
– orice alte documente necesare executării contractelor de credit şi de garanţie, inclusiv acte adiţionale de prelungire scadenta, precum şi orice alte înscrisuri/declaraţii necesare pentru accesarea creditelor prin Schema de Ajutor de Stat cu garanţie Eximbank NGS şi pentru ca documentele menţionate anterior să angajeze în mod valabil societatea în aceste operaţiuni.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O dispoziție a primarului Chițac atacată la Tribunalul Constanța de o firmă deținută de familia Tucan

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii