Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de la Mediu pentru noul Acvariu din incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

ro

07 Aug, 2022 11:45 2007 Marime text




APM Constanța a concluzionat că nu este necesară efecturea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de avizare pentru „Construirea, organizarea și dotarea unui nou acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, care va fi amplasat
în municipiul Constanța, B-dul Mamaia, nr. 255, județul Constanța.

Consiliul Județean Constanța a obținut de la Primăria Constanța un Certificat de Urbanism pentru noul acvariu care va fi edificat în municipiu.
 
Mai exact, prin CU 3572 din data de 17 noiembrie 2021, CJ Constanța a primit girul municipalității pentru construirea, organizarea și dotarea unui nou acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Amintim că, în octombrie anul trecut, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată contractul de servicii de proiectare (SF/DALI, PT+DDE, PAC și a documentațiilor complete necesare depunerii, obtinerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizatiilor) și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție "Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța".
 
Se propune realizarea unui nou Acvariu necesar îmbunatățirii diversității și atragerii de mai mulți vizitatori în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
 
Clădirea va avea suprafața construită la sol 2600 mp, cu un circuit vizitabil de minim 270 ml.
 
Noul imobil trebuie să țină cont de arhitectura generală a zonei și de noile construcții care sunt executate sau în curs de execuție.

Pentru a avea o imagine unitară se vor folosi materiale similare noului bazin (extindere Delfinariu) care este în curs de execuție și care este în imediata vecinatate.

Se dorește o arhitectură organică modernă, cu materiale de actualitate (membrane translucente și transparente), pereti verzi și iluminare a fațadelor pe timpul nopții.


Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 535.500 lei.

Câștigătorul contractul este societatea Expert Project Team, cu sediul social în Iași.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii