Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție nouă. ARSVOM cumpără o navă specializată pentru depoluare (document)

ro

28 Sep, 2018 00:00 2539 Marime text
Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) anunță consultarea pieței în vederea achiziției unei nave specializate de depoluare pentru intervenții specifice în ape de mică adâncime.
 
Termenul-limită de depunere a ofertelor este 28 septembrie. Acestea vor fi deschise pe data de 2 octombrie. Potrivit proiectului, navă rapidă de intervenție va fi folosită pentru combaterea poluării cu hidrocarburi la o distanță de până la 60 de mile de țărm. Aceasta este destinată pentru limitarea zonei poluate prin remorcajul barajelor antipoluare, colectarea de reziduuri petroliere de la suprafața apei, acțiunea de împrăștiere a dispersanților, stingere incendiu, remorcaj de urgență, transport de echipamente pe punte, asistență la lucrări offshore.
 
Nava trebuie să aibă lungimea de aproximativ 18 m, lațimea de aproximativ 4,5 m, pescajul de aproximativ 1 m, viteza 25 noduri, iar autonomia de 650 de mile marine. Nava rapidă de intervenție va acționa în mod integrat pentru răspunsul în cazul poluărilor accidentale, dar și în cazul recuperării de hidrocarburi sau alte substanțe dăunătoare mediului marin din epavele aflate în zona de responsabilitate a României, în zona litorală, a platoului continental, cât și în zona porturilor și pe Dunărea maritimă.
 
Echipajul va fi instruit în vederea operării navei în operațiuni de depoluare în conformitate cu codul de bune practici pentru nave specializare în operațiuni de depoluare.
 
Mai multe detalii despre anunțul de consultare a pieței al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare găsiți în secțiunea „Documente”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii