Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Navală Constanța Nava-școală „Mircea“, prezentă la portul Taranto din Italia

ro

13 Jul, 2023 13:04 959 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Nava-școală „Mircea“ a ajuns în portul Taranto din Italia în cadrul marșului internațional de instrucție.
 
Conform unui comunicat de presă publicat pe propriul site de Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, Nava-școală „Mircea“ desfășoară, în luna iulie, un marș internațional de instrucție, în Marea Mediterana, având la bord 67 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Germania (2), Polonia (2), Turcia (2), Letonia (2), Spania (1) și Italia (1).
 
Venerabilul velier acostează în Portul Taranto din Italia, în perioada 15-19 iulie, unde echipajul navei și studenții de la bord vor avea misiunea de a promova valorile și tradițiile marinărești ale României, precum și școala de marină românească.
 
La Taranto, Nava-școală „Mircea“ va fi deschisă pentru vizitare de către publicul din Italia, conform următorului program: sâmbătă, 15 iulie, între orele 15:00-18:00; duminică, 16 iulie, luni, 17 iulie și marți, 18 iulie, între orele 09:00-13:00, respectiv orele 15:00-18:00.
 
Ambasada României în Republica Italiană, prin Consulatul General al României din Bari, a planificat, în perioada escalei navei în Portul Taranto, vizite ale cadeților de la bord la obiectivele turistice din zonă, întâlniri oficiale ale comandantului Navei-școală „Mircea“ cu autoritățile publice locale din Taranto, precum și un cocktail, la bord, la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților civile și militare din regiune.
 
Nava-simbol a Forțelor Navale Române a fost declarată oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 a primit titlul de Ambasador al României Sustenabile.

Citește și:

Nava-școală „Mircea“, exercițiu de vitalitate în mijlocul mării! Echipajul evadează din calea unui incendiu imaginar (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii