Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL Constanţa doreşte să achiziţioneze o motopompă de mare capacitate pentru intervenţii la inundaţii (document)

ro

18 Dec, 2019 00:00 878 Marime text

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral organizează o licitaţie pentru atribuirea unui contract aferent furnizării unei motopompe de mare capacitate pentru intervenţii la inundaţii.
 
Valoarea estimată este de 448.739 de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 ianuarie 2020. Obiectul contractului constă în furnizarea unei motopompe de mare capacitate pentru intervenţii la inundaţii din cauza schimbărilor climatice, respectiv a manifestării ploilor cu intensitate foarte mare pe suprafeţe foarte mici, inundaţiile din spaţiul hidrografic Dobrogea se caracterizează prin viituri rapide datorate şiroirii apelor pe versanţi, fără a se produce o revărsare propriu-zisă a apelor din albiile cursurilor de apă.
 
În aceste condiţii şi pentru că forma de relief din judeţul Constanţa este peneplenă (suprafaţă de relief ondulată), iar aproape toate localităţile sunt situate în zone joase de relief (în văi şi viroage), frecvent şi preponderent se produc inundaţii ale localităţilor prin acumularea masivă de apă provenită din torenţi care se alimentează din şiroirea apei pe versanţi. În aceste condiţii, este necesară pomparea apei acumulate în intravilanul localităţilor, iar Formaţia de Intervenţie Rapidă Constanţa nu are în dotare decât pompe de capacitate mică cu debit de cca 90 mc/h.
 
Persoanele cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt următoarele: Hristu Uzun - director, Adrian Chera - director tehnic ELH, Adela Mihalcea - director economic, Nela Ene - director tehnic DI, Constantin Sava - şef birou achiziţii, Mirella Oancea, Aura Lavru - salariaţi birou achiziţii, Gabriela Constantinescu - şef Birou Juridic, Anamaria Bălan - salariat birou Juridic, Viorel Iacob - Compartiment mecano-energetic, Nicu Spau - şef Formaţie Intervenţie Rapidă, Cosmin Caraula - ing. şef SGA Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
O firmă din Bacău a bifat un contract cu CNE Cernavodă (document)

Plaja, evaluată ba la opt milioane de euro, ba la 40.000 de lei. Ping-pong cu dosarul dintre ABADL şi Consiliul Local Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii