Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:57 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A plecat dintre noi unul dintre profesorii de legendă ai învăţământului din Constanţa

ro

20 Jun, 2017 10:03 11099 Marime text
 
Cadrele didactice de la Colegiul Naţional şi întreg corpul profesoral din Constanţa deplâng plecarea dintre noi a profesorului Vasile Calenici.

Sub atenta sa îndrumare s-au instruit zeci de generaţii de elevi.

A servit şcoala românească timp de 43 de ani.


Slujba religioasă va avea loc mâine, la ora 13.00, la Biserica Sfânta Parascheva iar înmormântarea la Cimitirul Central Constanţa. 

A fost profesor de limba rusă şi inspector şcolar.

Potrivit Decretului 259/1972 privind conferirea de ordine şi medalii ale Republicii Socialiste România unor cadre didactice din învăţămîntul de toate gradele, cu prilejul zilei învățătorului, la vremea aceea, a fost decorat alături de alţi profesori, învățători și alţi slujitori ai școli, cu Ordinul Muncii clasa a III.

UPDATE
Mesajul directorului Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, profesor Stelian Marinescu

„Domnul Vasile Calenici, profesor de limba rusă şi inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a fost un adevărat mentor, un model de excelenţă dedicată elevilor. S-a evidenţiat prin vasta cultură generală şi extraordinara capacitate de transmitere a informaţiei. În calitate de profesor diriginte, s-a remarcat prin grija deosebită faţă de o dezvoltare morală şi profesională a elevilor pe care i-a coordonat în timpul şcolii, dar cărora le-a urmărit evoluţia şi după finalizarea cursurilor. Regretăm dispariţia domnului profesor Vasile Calenici şi îi vom păstra veşnic o amintire luminoasă“, director al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, profesor Stelian Marinescu, fost elev al domnului diriginte Calenici.

Citeşte şi: 

Au învățat carte zeci de generații. Cadre didactice din Constanța decorate de Ceaușescu

S-au revăzut după 40 de ani, la Colegiul Mihai Eminescu: Personaje de vază ale Constanţei cu ochii în lacrimi (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii