Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. A început o nouă rundă a negocierilor dintre Ucraina şi Rusia

ro

03 Mar, 2022 17:25 1329 Marime text
Membrii delegațiilor de la masa negocierilor foto: Twitter/ Михайло Подоляк

UPDATE

Partea rusă are pe masă trei dosare privind „aspectele tehnico-militar, umanitar şi internaţional, precum şi politic", a indicat trimisul Kremlinului, fără a face mai multe precizări.

Miercuri, el afirmase că discuţiile se vor concentra pe aspectele necesare unei "încetări a focului".

O primă întâlnire s-a încheiat luni fără rezultate concrete, dar cele două părţi au convenit, în principiu, asupra unei a doua întâlniri.

Știre inițială

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început joi, 3 martie, la frontiera polono-belarusă, iar obiectivul delegaţiei ucrainene este să se convină o încetare imediată a focului şi coridoare umanitare care să le permită civililor să părăsească localităţile de pe linia frontului, a anunţat un consilier prezidenţial ucrainean. 

„Am început discuţiile cu reprezentanţii Rusiei. Punctele cheie de pe agendă sunt o încetare imediată a focului, un armistiţiu şi culoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele şi satele distruse sau bombardate constant”, a scris consilierul Mihailo Podoliak pe Twitter, postând o fotografie cu membrii celor două delegaţii la masa negocierilor. 

sursa Agerpres 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii