Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost semnat Contractul de Asociere între Primăria Municipiului Tulcea și Spitalul Județean de Urgență Tulcea

ro

17 Mar, 2022 14:49 1199 Marime text
Semnarea contractului, Sursa: Primăria Tulcea
Marți, 15 martie, reprezentanții celor două instituții, domnul Nicolae BIBU, City Manager al Municipiului Tulcea și domnul Tudor-Ion NĂSTĂSESCU, Manager SJU Tulcea, au semnat Contractul de Asociere în baza căruia Municipiul Tulcea va contribui la finanțarea unor cheltuieli de personal ale SJU Tulcea, în scopul atragerii medicilor pediatri.


În prezent, SJU Tulcea este deficitar în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale pediatrice. În urma discuțiilor purtate între conducerea instituției și managementul spitalului, pentru o funcționare optimă, Secția de pediatrie are nevoie de 5 medici pediatri.

Spitalul Județean a mai avut deficit de personal si in cazul secției ATI, iar aceasta problemă s-a rezolvat prin acordarea unor stimulente financiare, numărul medicilor încadrați crescând de la 2 la 6.

Contractul de Asociere a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 28 februarie 2022, Primăria Municipiului Tulcea urmând a deconta către SJU Tulcea, pentru fiecare medic pediatru, o sumă în cuantum a două salarii minime brute lunar.

HCL 35/28.02.2022: https://tulcea.cityon.ro/MonitorulOficialLocal/FisaDocumentGeneral/17981
 

,,La această dată, cea mai mare problemă a Spitalului Județean este aceea de a asigura asistență medicală continuă pentru copii. În prezent, secția de Pediatrie are angajați doar doi medici specialiști, însă unul este în concediu de creștere a copilului, față de cinci – șase, cât sunt necesari pentru asigurarea continuității actului medical.

În aceste condiții, facem față cu greu solicitărilor zilnice, iar după amiaza sau în zilele de sămbătă și duminică, când nu este medic pediatru nici în gardă și nici la UPU, copiii sunt trimiși cu ambulanțele la Constanța, lucru anormal atât din punct de vedere organizatoric cât și ca mod de aplicare a actului medical în cazul urgențelor.” (Conducereea SJU Tulcea)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii