Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A apărut pelicula hollywoodiană „355“ Cine este constănțeanul care împarte scena cu Penelope Cruz?

ro

26 Jan, 2022 00:00 2227 Marime text
  • În thriller-ul american „355“ îl regăsim în rolul antagonistului pe Sebastian Stan, constănțean la origine. Alături de el joacă o suită actrițe renumite la Hollywood. 
Pe 7 ianuarie a avut loc premiera din România a filmului „355“. Sub regizarea lui Simon Kinberg, se proiectează un tipic thriller american cu spioni CIA, MI6, agenți columbieni și chiar germani. Timp de două ore, filmul te ține captivat de la cap la coadă, însă nu are acea „sclipire“, acel ceva nou.   
 
Scenariul este realizat de către Theresa Rebeck și Simon Kinberg, pornind de la o poveste de Theresa Rebeck. Producător executiv este Richard Hewitt (Bohemian Rhapsody), editorul fiind Lee Smith (1917) și John Gilbert (Stăpânul Inelelor: The Fellowship of the Ring). Compozitorul filmul este chiar Tom Holkenborg, cel care a compus și filmul „ Mad Max: Fury Road“.
 
Primele minute din film te duc cu gândul la o peliculă columbiană, tip „Narcos“(2015). Undeva lângă Bogota, Colombia, în casa unui traficant de droguri se dă startul unei afaceri. De data aceasta este vorba despre un „nou drog, tehnologia“. Un device capabil să detoneze avione sau să oprească energia electrică a unei țări amenință întreaga omenire.
 
După ce CIA încearcă, dar fără succes, să pună mâna pe device, agentul Mace Brown (Jessica Chastain, actrița nominalizată la Oscar) pleacă pe cont propriu în găsirea hard-ului. Imediat i se alătură și prietena sa Khadijah (câștigătoarea unui Oscar, Lupita Nyong’o), agent MI6 și specialist în cele mai noi tehnologii. După o scenă tipică cu împușcături și multă acțiune petrecută în Paris, lui Mace îi vine în ajutor  și agentul german Marie (Diane Kruger) căci și Germania era înfiorată de existența armei.
 
Pe parcursul filmului echipa de spioane se completează cu  psihologul columbian Graciela (Penélope Cruz, câștigătoarea unui Oscar) și Lin Mi Sheng (Fan Bingbing, X-Men: Days of Future Past).
 
Încercârnd să salveze lumea, cvartetul de agente străbate mapamondul, de la cafenele din Paris, în mulțimea agitată din Maroc și chiar la o casa de licitații din Shanghai. Scenă după scenă, filmul te ține captivat și din când în când îți oferă și o pastilă de umor, evident din partea Gracielei, singura din echipă care nu este antrenată pentru a fi agent de teren, ea fiind „doar o terapeută“.  
 
Constănțeanul Sebastian Stan joacă rolul lui Nick, antagonistul, reprezentat de personajul corupt, îndrăgostit de fosta lui partenera CIA, Mace. Actorul surprinde publicul în momentul în care i se adrează unui bodygoard în română: „Ai grijă cu ea, e frumoasă foc, dar e puțin zvăpăiată“. Scena de la casa de licitații din Shanghai parcă este desprinsă din filmul Ocean’s 8 (2018). Deși scopurile sunt total opuse, în ambele filme o echipa de femei curajoase conlucrează în a fura un artefact. Sigur că sezația de similitudine este dată și de ținutele vestimentare cât și de tipul locației, amândouă fiind glamor (vezi în galeria foto).
 
După o luptă crâncenă din Shaghai, deși pare că situația s-a rezolvat, lucrurile capătă o întorsătură ciudată. Ce spuneți, reușesc cele cinci să distrugă device-ul?
 
Despre Sebastian Stan
 
Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanța, România. Deși s-a mutat cu mama sa la Viena, Austria, pe când avea opt ani, acesta nu și-a uitat niciodată originile promovându-și orașul și țara natală. La vârsta de 12 ani se mută în New York alături de mama sa. Stan a studiat la Rutgers Mason Gross School of the Arts și a petrecut un an la Shakespeare's Globe Theatre din Londra.
 
Când s-a întors la New York, a început să lucreze la câteva proiecte precum Law & Order (1990), Tony & Tina's Wedding (2004) și Red Doors (2005). După ce a terminat facultatea, l-a jucat pe Martin Waters în The Architect (2006), Chase Collins în The Covenant (2006) și a lucrat în piesa de teatru a lui Eric Bogosian The Talk (2007). Tot în 2007, Stan a început să îl joace pe Carter Baizen în Gossip Girl (2007). Următoarele sale proiecte au fost Spread (2009), Kings (2009), Hot Tub Time Machine (2010) și Black Swan (2010).
 
A obținut și rolul lui Bucky Barnes în Captain America: The First Avenger (2011). În 2012, Stan a lucrat în mai multe proiecte: Gone (2012), Political Animals (2012), The Apparition (2012), Once Upon a Time (2011) și mini-seria Labyrinth (2012). În 2013, a fost la Broadway's Picnic, iar în 2014 a fost prezentat ca The Winter Soldier în universul Marvel în Captain America: The Winter Soldier (2014). El și-a continuat rolul de Bucky Barnes/The Winter Soldie, Black Panther (2018) și Avengers: Infinity War (2018). Alte proiecte notabile includ Ricki and the Flash (2015), The Martian (2015), The Bronze (2015) și Logan Lucky (2017). Rolul sau în filmul Tonya (2017) a fost foarte apreciat de critici.
 
Sursă foto: imdb.com

Citește și:

Celebru actor din Constanța, la ceas aniversar. Fanii cred că l-ar intepreta cu succes pe Luke Skywalker, într-un nou film Star Wars
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii