Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebru actor din Constanța, la ceas aniversar. Fanii cred că l-ar intepreta cu succes pe Luke Skywalker, într-un nou film Star Wars

ro

13 Aug, 2021 15:06 2230 Marime text

 
  • Datorită asemănării sale cu Mark Hamill, actorul care l-a jucat pe Luke în seria "Star Wars", fanii au căzut de acord că Sebastian Stan ar fi candidatul perfect pentru acest rol.

Sebastian Stan s-a născut la data 13 august 1982, la Constanța.

Este un actor român stabilit în SUA, cunoscut pentru rolul său, ca Soldatul Iernii, in Universul Cinematic Marvel.

Multe zvonuri au circulat referitoare la  apariția unui nou proiect "Star Wars", pe platforma Disney+, despre personajul Luke Skywalker, iar în mijlocul acestora se afla actorul Sebastian Stan.

Datorită asemănării sale cu Mark Hamill, actorul care l-a jucat pe Luke în seria "Star Wars", fanii au căzut de acord că Sebastian ar fi candidatul perfect pentru acest rol.

Actorul Sebastian Stan nu a rămas fără replică.

"Când Mark Hamill mă sună personal pentru a-mi spune că simte să împartă acest rol cu ​​mine, atunci o să cred. Până atunci, nu o să cred.", a mărturisit constănțeanul.

În filmografia lui se regăsesc predominat rolurile de tip secundar. A jucat alături de actori ca: Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, etc. în trilogia Căpitanul America, de asemena cu Matt Damon în filmul de ficțiune Marțianul (2015) cu șapte nominalizări la Oscar, sau cu Nicole Kidman în Capcana (2018).

Pe partea de televiziune, Sebastian și-a dezvoltat simțul actoricesc în seriale precum: Gossip Girl, popular printre adolescenți, Kings, Once Upon a Time, și mini-seria Political Animals. Rolul din ''Political Animals'' i-a adus lui Sebastian o nominalizare la Critics' Choice Television Award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries. Sebastian a mai fost nominalizat pentru „cel mai bun actor în rol secundar” în filmul, I, Tonya!, în cadrul Globurilor de Aur.

A lucrat de două ori cu directorul Jonathan Demme, câștigătorul Premiului Academiei Americane de Film, o dată în Rachel Getting Married (2008) și încă o dată în Ricki and the Flash (2015).

Sebastian vorbește fluent engleza și româna. Într-una din scenele filmului Captain America: Civil War (Căpitanul America: Războiul Civil), din 2016, i se permite să aibă câteva replici în limba română, scena fiind plasată în București unde personajul său, James "Bucky" Barnes, cumpără din piață câteva prune. Chiar dacă scena este scurtă și nesemnificativă, actorul a fost recunoscător regizorilor Anthony Russo și Joe Russo.

A vizitat România pentru a doua oară după 1990 cu ocazia festivalului de film American Independent Film Festival în mai 2018, unde a fost organizat și un eveniment caritabil Our Big Day Out, un proiect care vizează ajutarea copiilor din centre de plasament, a vârstnicilor care trăiesc în aziluri de bătrâni sau instituții medico-sociale și a familiilor care trăiesc în condiții precare sau în comunități marginalizate, cauză pe care Sebastian Stan o sprijină în România, scrie wikipedia.org. 

Citește și: Sebastian Stan, actorul din Constanța, despre posibilitatea interpretării rolului Luke Skywalker într-un nou film Star Wars
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii