Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 iulie. Ziua Internațională a Sărutului

ro

06 Jul, 2021 07:21 3297 Marime text
  • Anual, la 6 iulie, se sărbătoreşte Ziua internaţională a sărutului. Aceasta a fost instituită în 2006 pentru a atrage atenţia asupra sărutului între persoanele care se iubesc, informează www.daysoftheyear.com.
Sărutul are calitatea de a elibera adrenalină și noradrenalină în fluxul sangvin, ceea ce provoacă o serie de schimbări fizice benefice pentru circulația sangvină, impulsionând ușor pulsul și tensiunea sangvină.

În timpul sărutului se eliberează endorfină, ceea ce ajută la eliminarea stresului și producerea unei stări de bine și relaxare.

Ziua Internațională a Săruturilor a fost înființată în anul 2006 pentru a se concentra pe sărutarea care are loc între îndrăgostiți și pentru a sărbători locul pe care îl deține în societatea noastră.

Dar sărutarea nu se regăsește doar sub această formă.

În unele culturi este convențional sărutul ca formă de salut și reprezintă curtoazie, respect sau admirație. Nu este deloc neobișnuit să te întâmpini cu un sărut pe fiecare obraz, o tradiție care anunță înapoi în Lumea Veche. Copiii mici primesc frecvent sărutări de la părinții lor iubitori, deși este ceva care tinde să se estompeze pe măsură ce copiii cresc.

Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii în seria de sculpturi „Sărutul" şi în lucrarea monumentală „Poarta sărutului".

Unul dintre cele mai faimoase săruturi este reprezentat de cel dintre un marinar și o infirmieră în vârstă de 21 de ani, ce a fost surprins într-o fotografie alb-negru, devenită celebră. Realizată de Alfred Eisenstaedt pe 14 august 1945, la New York, imaginea este asociată cu încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii