Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:58 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internaţională a Sărutului

ro

06 Jul, 2019 00:00 2824 Marime text
Ziua Internaţională a Sărutului este sărbătorită în fiecare an la 6 iulie, iar cu această ocazie Huffingtonpost explică de ce sărutul este benefic pentru sănătatea fizică şi psihică, conform Agerpres.ro.
 
O primă calitate a sărutului este că are efecte benefice asupra sănătăţii bucale. Săruturile umede intră în această categorie. În timpul sărutului producem salivă care are efectul de a curăţa o parte dintre bacteriile de pe dinţi. Conform stomatologului american Mathew Messina, această salivă contribuie la distrugerea plăcii dentare bacteriene.
 
"Saliva este un lubrifiant natural care alunecă sub placa bacteriană şi o elimină", confirmă şi stomatologul Jeff Golub-Evans. Poate însă că ar fi mai bine să nu ne gândim la efectele salivei atunci când sărutăm.
 
Pe lângă efectul antibacterian legat de stimularea secreţiei de salivă, sărutul permite şi arderea caloriilor. Persoanele care doresc să slăbească ar trebui, conform site-ului Self.com, să sărute des şi îndelung. În timpul unui sărut organismul pierde între 2 şi 6 calorii pe minut, în condiţiile în care un sărut activează 30 de muşchi ai feţei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii