Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 States, One Community Ambasadorul Andrei Muraru începe o serie de vizite în comunitățile românești din SUA

ro

29 Oct, 2021 12:13 515 Marime text
  • Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, începe o serie de vizite în comunitățile românești din statele americane.

El menționează că dorește intrarea României în Programul Visa Waiver.

Ambasadorul va avea prima  vizită oficială din acest turneu la finalul acestei săptămâni, în statul Ohio, unde se află una dintre cele mai vechi comunități de români din SUA.

Mai multe informații în comunicatul oficial al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii

Ambasadorul Andrei Muraru începe turneul „50 States, One Community” în comunitățile românești din SUA
 
50 States, One Community este numele simbolic sub care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, începe o serie de vizite în comunitățile românești din statele americane.

Vreau să ne cunoaștem personal, indiferent de punctul cardinal al Americii în care vă aflați. Vreau să spunem împreună povestea României și prin acest demers, îmi doresc să fim parteneri în realizarea unui deziderat care reprezintă una dintre cele mai importante priorități ale mandatului meu de ambasador: intrarea României în Programul Visa Waiver. Pentru asta, am nevoie de sprijinul vostru, de implicare activă în procesul de cooptare a autorităților americane, a declarat ambasadorul Andrei Muraru într-un mesaj adresat comunității de români din SUA.

Prima vizită oficială ca parte a acestui turneu va începe, la finalul acestei săptămâni, în statul Ohio, unde ambasadorul Muraru se întâlnește cu membrii comunității de români, vizitează Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland, cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, precum și Grădina Culturală Română. De asemenea, ambasadorul român va avea întâlniri cu conducerea Cleveland State University și conducerea companiei Timken.

Ambasadorul României a ales, în mod simbolic, să înceapă această serie de vizite cu statul Ohio, acesta fiind unul dintre statele țintă ale primului val de emigrație românească.

Informații de context

În Ohio, în special în zona orașului Cleveland, se află una dintre cele mai vechi comunități de români din SUA.

Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland este cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, în 2004 celebrând o sută de ani de existență. De asemenea, din Cleveland International Hall of Fame History fac parte mai mulți membri de origine română.
Grădina Culturală Română, inaugurată în 1967, face parte din seria Grădinilor Culturale din Cleveland, acesta fiind un parc public înregistrat în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. În Grădina Culturală Română se află o statuie a compozitorului George Enescu și este arborat în permanență drapelul României. Pe indicatorul care oferă explicații privind Grădina Culturală Română, se arată că “Societatea Carpatina, prima societate românească din America, a fost înființată la 1 noiembrie 1902, când un mic grup de 41 de români s-a întâlnit și a pus bazele societății”.

În Cleveland există un Consulat General Onorific al României. De asemenea, în zona Cleveland este localizat sediul Uniunii şi Ligii Societăţilor Româneşti din America, cea mai veche organizaţie a românilor americani.

Sursa foto : MAE

Ti-a placut articolul?

Comentarii