Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de ani de First Blood în 2022 - ample evenimente organizate acolo unde s-a filmat Rambo I

ro

03 Aug, 2022 10:12 1766 Marime text

 
Una dintre cele mai cunoscute serii de filme din istorie, Rambo, a început cu producția First Blood, care ni l-a introdus pe renumitul personaj interpretat de către Sylvester Stallone. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la lansarea filmului, în 1982.
 
Pentru comunitatea din Hope, un orășel la confluența râurilor Fraser și Coquihalla din provincia British Columbia, Canada, unde s-a filmat Rambo I - First Blood, momentul este unul ce merită sărbătorit în mod special. De altfel, municipalitatea a sărbătorit an de an Ziua Rambo, iar acum se pregătește un eveniment pe durata mai multor zile.
 
Regizat de Ted Kotcheff și avându-i în rolurile principale pe actorii Sylvester Stallone ca John Rambo, Richard Crenna ca Sam Trautman și Brian Dennehy ca șeriful Will Teasle, First Blood a dat startul seriei de filme cu Rambo, care a continuat cu producțiile Rambo: First Blood Part II (1985), Rambo III (1988), Rambo (2008) și Rambo: Last Blood (2019).

 

Ce se pregătește pentru ediția din 2022 a Zilei Rambo

 
A 40-a aniversare a filmului îi așteaptă în Hope, B.C. pe fanii eroului Rambo din întreaga lume. Fanii călătoresc „pentru că acesta este orașul în care a fost filmat filmul lor preferat și vor să vadă și să stea în aceleași locuri în care a stat Rambo, cu aceleași fundaluri”, a spus Tracy Paynter, de la Centrul de turism din Hope. De obicei, între 10.000 și 15.000 de turiști ajung anual în aceste locuri special pentru a vedea „platourile de filmare" unde a început istoria personajului Rambo.
 
Evenimentele din acest an, programate între 7 și 10 octombrie în orașul Hope, se anunță grandioase. Nu vor lipsi oaspeți celebri precum Patrick Stack, care a jucat rolul locotenentului Clinton Morgan, Stephen Cheng, care a jucat rolul comandantului din Vietnam care a declanșat trauma lui Rambo, și familia regretatului Brian Dennehy, care l-a interpretat pe șeriful Will Teasle. Se va realiza inclusiv un documentar despre eveniment.
 
Se fac deja rezervări de cazare în zonă, așteptându-se oaspeți inclusiv din Europa și Asia. Marea aniversare de 40 de ani este concepută ca un eveniment complex, organizatorii anunțând, printre altele, o expoziție de artă, jocuri de paintball, concursuri cu premii pentru cel mai frumos Rambo, recuzită, excursii de decor și proiecții ale filmului.
 
Rambo este o franciză media americană centrată pe o serie de filme de acțiune cu personajul cu același nume, care s-a bucurat de succes cu fiecare film lansat - încasări de top în cinematografe și o mulțime de difuzări la TV în întreaga lume.
 
Rambo, un personaj extrem de popular și în lumea jocurilor video
 

 
Eroul John Rambo a ajuns și în popularul joc de tip battle royale Call of Duty: Warzone. De-a lungul timpului, numele Rambo s-a regăsit în mai multe jocuri video apreciate de gameri. Spre exemplu, Rambo: The Video Game, lansat în 2014 pentru PC, Xbox 360 și PlayStation 3.
 
Franciza Rambo nu lipsește nici din universul jocurilor de casino. Astfel, fanii genului se pot întâlni cu eroul preferat în jocul de păcănele online Rambo Stallone dezvoltat de Stakelogic în mai 2020. Foarte popular este și slotul video Rambo, joc al celor de la IsoftBet, lansat în anul 2013. Și tot la capitolul sloturi online, pasionații genului se pot bucura de acțiune explozivă din plin în slotul The Expendables Megaways, inspirat din seria The Expendables care a reunit mai toți actorii din filmele de acțiune ale anilor 80-90, în frunte cu Stallone. Toate cele 3 sloturi pot fi jucate gratuit sau pe mize reale și la câteva din cazinourile online licențiate în România.
 
Luptele din Rambo I au fost simulate în pădurea de lângă orașul Hope din British Columbia, Canada. Comunitatea locală prețuiește foarte mult legătura cu Rambo, devenit un brand legendar în cinematografie. Centrul de turism local oferă un tur Rambo autoghidat, care îi duce pe vizitatori înapoi la scene emblematice. Există chiar o statuie a lui Rambo, aprobată de Stallone, în Parcul Memorial al orașului.
 
 
.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii