Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:52 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de ani de operare Președintele Klaus Iohannis a ajuns la centrala de la Cernavodă (galerie foto și video)

ro

07 Oct, 2021 12:10 1435 Marime text
  • Cu acest prilej, Președintele României vă susține o alocuțiune alături de reprezentanții Nuclearelectrica și alti înalți demnitari.
Azi sunt celebrați 25 de ani de operare a Unității 1 CNE Cernavodă, rezultatele SN Nuclearelectrica, dar și planurile de viitor, proiectele de investiții, precum și misiunea și viziunea SNN de a oferi României noi surse de energie curată, fară emisii de CO2, reziliență și accesibilă.

Cu acest prilej, Președintele României vă susține o alocuțiune alături de reprezentanții Nuclearelectrica și alti înalți demnitari.

Ulterior, președintele vă purta discuții cu reprezentanții SN Nuclearelectrica SA despre planurile de dezvoltare de noi capacități nucleare și rolul energiei nucleare în contextul tranziției energetice către o economie curată.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, prin centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă, este în prezent una dintre cele mai performante centrale din lume, situându-se pe primul loc în lume raportat la factorul de capacitate de la punerea în funcțiune.

De peste 25 ani, Nuclearelectrica generează energie curată la standarde de excelență și construiește un viitor durabil pentru generația de mâine.

„Mesajul meu este să continuați, prin profesionalismul dumneavoastră, să mențineți același nivel de excelență și performanță. Printr-un efort comun al autorităților, specialiștilor și companiilor vom reuși să ne asigurăm că energetica nucleară românească va progresa continuu. Vă mulțumesc! Vă doresc mult succes și în această perioadă complicată, în primul rând, multă sănătate!”, transmite președintele Klaus Iohannis. 


Ministrul Energiei a spus că România are unul dintre cele mai mici tarife din UE la energie. 

Președintele merge acum să viziteze centrala. 

„(...) În continuare funcționează la parametri excepționali. Am felicitat întreaga echipă și m-am exprimat speranța că vom merge la același nivel de performanță și mai departe. Avem tot ce ne trebuie pentru a ajunge acolo, iar acordul cu partenerul nostru strategic cel mai important (...) este de bun augur”, a adăugat președintele Iohannis.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii