Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 martie în istorie. Ziua colegului de apartament

ro

24 Mar, 2022 10:32 1256 Marime text
Apartament Sursa foto Pixabay
  • Ziua de 24 martie este dedicată colegului de apartament (#Flatmate'sDay), prilej de a ne arăta aprecierea şi recunoştinţa pentru persoana cu care împărţim spaţiul de locuit.
 

Împărţirea unui apartament este o practică răspândită în Statele Unite, Marea Britanie, regiuni din Europa şi India în scopul reducerii costurilor de locuire.

 
Data de 24 martie marchează o serie de evenimente importante petrecute de-a lungul istoriei, în lume. Astfel, amintim: 
 

 
1199: Regele Richard I al Angliei este rănit de o arbaletă în timp ce lupta în Franța; acest lucru va duce la moartea sa pe 6 aprilie.
1562: Diaconul Coresi a început, la Brașov, tipărirea unui Tetraevanghel slavon. Lucrarea facea parte dintr-o serie mai amplă, de peste 15 volume.
1714: În urma conflictului dintre Constantin Brâncoveanu și boierii Cantacuzini, domnul, reclamat la Poartă, este mazilit. Fiul stolnicului Constantin Cantacuzino, Ștefan, capătă domnia.
1818: Gheorghe Lazăr a fost numit „dascăl" de aritmetică, geometrie și geografie la Școala de la „Sfântul Sava", unde a inaugurat cursurile în limba română.
1874: Înființarea Agenției diplomatice române la Petersburg.
1882: Robert Koch, medic și microbiolog german, a anunțat descoperirea mycobacterium tuberculosis bacteria responsabilă pentru tuberculoză
1949: Filmul „Hamlet", regizat de Laurence Olivier, a fost prima peliculă britanică ce a câstigat un premiu Oscar.
1965: Funcția de președinte al Consiliului de Stat al României a revenit lui Chivu Stoica, în urma decesului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
1973: Trupa rock Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon.
1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații.
1999: Războiul din Kosovo: NATO a început atacurile asupra Iugoslaviei fără aprobarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite (UNSC), fiind prima dată când NATO atacă o țară suverană
2001: A avut loc redeschiderea oficială a Galeriei de Artă Românească Modernă din cadrul Muzeului Național de Artă al României.
2015: Zborul 9525 al Germanwings aflat pe ruta Barcelona, Spania – Düsseldorf, Germania cu 150 de persoane la bord se prăbușește într-o regiune muntoasă a Alpilor în apropiere de Digne-les-Bains, în sudul Franței. Două zile mai târziu, după cercetarea cutiei negre, procurorii francezi declară că dovezile susțin concluzia că Andreas Lubitz, copilotul german, a prăbușit în mod deliberat avionul.
2020: Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021 ca răspuns la pandemia de coronavirus.
 
Sărbători
 
Ziua Mondială a Tuberculozei
Ziua stafidelor în ciocolată
 
Stafidele învelite în ciocolată (#ChocolateCoveredRaisinDay), celebrate pe 24 martie, sunt o gustare delicioasă şi sănătoasă, stafidele fiind o sursă excelentă de calciu, potasiu, fier, fibre şi vitamina B.
 
 
Ziua colegului de apartament
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii