Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Noul consul onorific al Franței la Constanța, Romeo Stavăr Vergea, preia oficial funcția (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

19 Sep, 2022 13:09 3047 Marime text
Numire în funcție consulNoul consul onorific al Franței la Constanța, Romeo Stavăr Vergea își va prelua în mod oficial funcția, luni, 19 septembrie.

Momentul este marcat de o ceremonie care are loc la Hotelul Vega (Mamaia), de la ora 13.00, în prezența Ambasadoarei Franței în România, Laurence Auer. 

La eveniment participă primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, viceprimarii municipiului Constanței, Dorin Popescu, Vasile Nicoară,  Petre Enciu de la CJ Constanța, dar și militari NATO, reprezentanți ai Ambasadei Franței și consilieri județeni.

Evenimentul se desfășoară pe fundalul unei performanțe live la pian. 

UPDATE: 

 "Mă adresez dumeavoastră astăzi și vă admir devotamentul față de ambasadă. Perfect francofon și implicat, multumim domnule Glavan" a spus Ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer, urându-i succes fostului consul onorific Dorel Glavan, care a ocupat funcția din 2009. 

"Ne punem în succesorul dumneavoastră toată încrederea. Sper să păstrați o legătură cu Franța și francofonia. În numele guvernului francez și al meu permiteți-mi să vă spun cu sinceritate cât de mult am apreciat sa lucrez cu dumneavoastră" - a mai precizat  Ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer. 

"Sunt 12 ani de când sunt consul aici la Constanța și îmi aduc aminte că era o zi de miercuri a lunii august cand am primit brevetul de consul. Pe pământ francez, am primit onoarea responsabilității funcției de consul la Constanța", a spus Dorel Glavan. 

"Acești 12 ani au trecut foarte repede. Au fost ca niște flashuri, a fost ca un film de scurtmetraj. Am făcut tot ce am putut și le-am spus că telefonul meu era mereu deschis și eram dispus să răspund la orice apel", a mai adaugat Dorel Glavan. 

Glavan a mai precizat că își va lua o vacanță lungă și activă și îi va lăsa treburile lui Romeo Stavăr Vergea. 

Dorel Glavan a primit cadouri. Urmează prezentarea oficială a noului consul. 

"Țin să vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele pentru acest eveniment. Înmânez brevetul de consul onorific domnului Romeo Stavar Vergea", a adaugat ambasadoarea Franței în România.  "Domnule consul onorific, dragă Romeo, astăzi preluați torța domnului Glavan și care trebuie sa ne părăsească astăzi datorita limitei de vârstă" - a mai menționat ambasadoarea. 

"Va mulțumesc din inimă că ați acceptat această sarcina. Un consul onorific reprezintă o punte pentru Ambasada Franței. Este asistența adusă francezilor din regiune sau celor în trecere " - a mai adăugat Ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer. 

"Vă preluați funcția într-un moment crucial. Orașul Constanța joacă un rol important în contextul actual al războiului din Ucraina. Vorbim și de prezenta militarilor francezi la baza militara NATO de la Mihail Kogălniceanu" - a mai precizat Laurence Auer


"Astazi sunt foarte fericită să vă înmânez brevetul de consul onorific“ - a mai precizat ambasadoarea. 

„Este o mare onoare pentru mine sa fiu numit consul onorific la Constanța“ - a spus Romeo Stavăr. 


Despre Romeo Stavăr Vergea 

Romeo Stavăr Vergea este căsătorit, născut la Galați și locuiește în Constanța. A absolvit în anul 1993 Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, după ce a urmat cursurile liceului militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. A obținut, între 2010 și 2012 două diplome de master bilingv franceză-engleză. Vorbește fluent cele două limbi, dar precizările din CV menționează și un nivel începător de rusă. 

Profesional, timp de trei ani – începând din 1993 – a fost ofițer în Marina Militară, a urmat apoi creșterile în funcție până la comandant de nave portcontainer în 2007. A menționat calitățile de membru CA „Alliance Francaise Constanța”, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Crewing din România, cât și membru la Inițiativa pentru Cultura Democratică Europeană. 

Totodată, este consilier local din partea PLUS în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, începând cu anul 2020. Conform declarației de avere completată în anul 2012, are un teren intravilan la Eforie Sud, în suprafață de 607 mp, pe care există o casă de locuit de 200 mp. Totodată, mai are un apartament de 90 mp, la Constanța, cumpărat din anul 2008. Mai mult, cei doi soți au și două autoutirsme – un Opel și un Mercedes. Stavăr-Vergea are un cont deschis la BRD în 2008, cu un sold de 16.530 lei, un cont deschis în 2020 la Raiffeisen Bank – cu o valoare la zi de 4.027 lei, cât și un altul deschis în 2022, cu un sold de 3.740 de euro. Ca datorii, are un credit scadent în 2038, în valoare de 64.607 euro. La Raiffeisen Bank, sunt două credite – unul din 2019, scadent în 2024 – 136.792 lei, și unul deschis în 2022, scadent în 2025 – 118.046 lei. 

Ca venituri, Romeo Stavăr Vergea a declarat un salariu de 625.015 lei de la CMA Ships Romania SRL, iar soția a avut un salariu de 71.954 lei de la Colegiul Național de Arte Regina Maria. De asemenea, Vergea a mai avut o indemizație de peste 12.000 de lei pentru calitatea de consilier local în cadrul CLM Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii