Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt ani de la tragedia de la Tuzla. 12 militari și-au pierdut viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit la scurt timp de la decolare

ro

04 Jul, 2018 17:01 2381 Marime text
Se împlinesc opt ani de la producerea accidentului aviatic care a avut loc la data de 5 iulie 2010, pe Aerodromul de la Tuzla, în care opt militari din Forțele Navale Române și patru militari din Forțele Aeriene Române și-au pierdut viața.

Potrivit Forțelor Navale Române, căpitanul (post-mortem) Liviu Antim, aspirantul (post-mortem) Florin Cișmașu, aspirantul (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirantul (post-mortem) Băduț Papuc, aspirantul (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirantul (post-mortem) Cătălin Chioveanu, aspirantul (post-mortem) Vlăduț Sărman și aspirantul (post-mortem) Cozmin Florescu au făcut parte din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și au executat numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

Pentru cinstirea memoriei lor, Centrul 39 Scafandri organizează joi, 5 iulie 2018, ora 10.00, la sediul instituției, o ceremonie militară și religioasă, la care au fost invitate și familiile eroilor, după care vor fi depuse coroane de flori la monumentul din incinta unității, ridicat în memoria eroilor scafandri militari.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 05 Jul, 2018 08:28 În dimineața zilei de 5 iulie în jurul orelor 7 un inconștient pentru ca nu poate fi numit altfel a pilotat un an2 de culoare galbena pe deasupra localității Eforie Nord la o distanta minima de 10 metri de acoperișurile unor case ceea ce ma determina sa cred ca pe aerodromul tuzla nu se iau masuri suficiente pentru prevenirea unor accidente iar pana la viitorul accident în care vor fi antrenați și civili nu mai este decât un singur pas. Dacă cineva va lua vreo măsură rămâne de văzut.