Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment 125 de ani tradiție în învățământul militar postliceal de marină (GALERIE FOTO)

ro

08 Oct, 2022 08:11 1209 Marime text

 Se împlinesc 125 de ani tradiție în învățământul militar postliceal de marină.  

La mulți ani elevilor, instructorilor și întregului colectiv didactic, cei care duc mai departe tradiția învățământului militar!, transmit reprezentanții MApN. 


Cum a fost marcat evenimentul 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a sărbătorit astăzi 123 de ani de la înființare. Pe 8 octombrie 1897, prin Înaltul Decret nr. 3110 semnat de Regele Carol I a fost aprobat „Regulamentul de funcționare al Școlii de submecanici și submaeștri de marină”, instituție precursoare a actualei școli., mai transmite sursa citată. 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a marcat vineri, 7 octombrie, aniversarea a 125 de ani de existență a învățământului tehnic militar de marină. Actuala instituție moștenește tradițiile Școlii de Submecanici și Submaeștri de Marină, înființată la 8 octombrie 1897, prin Înaltul Decret nr. 3110 semnat de Regele Carol I.

În cadrul festivității, la care a luat parte și locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, școala a primit Emblema de Onoare a Armatei României, precum și un trofeu aniversar din partea Statului Major al Forțelor Navale.
Tot în cadrul ceremoniei, Monetaria Statului a lansat medalia aniversară, realizată în ediție limitată, „125 de ani la înființarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale «Amiral Ion Murgescu»”, ca omagiu adus prestigiului instituției.

Parcursul istoric, activitatea curentă și importanța școlii au fost evocate în mesaje din partea Ministrului Apărării Naționale, a Șefului Statului Major al Forțelor Navale, precum și într-un mesaj personal, sincer și emoționant al contraamiralului de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru. Acesta a dorit să sublinieze importanța corpului maiștrilor militari în cadrul misiunilor pe care Forțele Navale Române le au de îndeplinit.

În replică, prin vocea comandatului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, instituția și-a luat angajamentul solemn de a servi cu virtute misiunea ce i-a fost încredințată și de a depune toate eforturile necesare pentru îmbunătățirea viziunii de acum 125 de ani, care a dat naștere învățământului tehnic militar de marină.


Despre Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

„Amiral Ion Murgescu“Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” este o instituţie militară de învăţământ postliceal, subordonată Statului Major al Forţelor Navale, care asigură formarea, specializarea şi perfecţionarea personalului necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea exploatării, întreţinerii şi reparării tehnicii şi armamentului din dotare, asigurând totodată competenţele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare: echipă, grupă, echipaj.

Şcoala are o durată de doi ani şi formează maiştri militari pentru Forţele Navale precum şi pentru alţi beneficiari din sistemul naţional de apărare.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   


Sursa foto: Facebook/  Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii