Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme interesate de împăduririle de la Poarta Albă

ro

27 Jul, 2012 02:02 3593 Marime text
Poarta_Alba_Vasile_Delicoti_002.jpgLa sediul Primăriei Poarta Albă a fost reluată miercuri licitaţia privind împădurirea zonelor degradate de pe raza comunei.

Potrivit primarului Vasile Delicoti, s-au înscris pentru adjudecarea lucrării privind împăduririle din comună trei ofertanţi: SC Garibaldi SRL în asociere cu SC Sely SRL, ambele firme din Tulcea, SC Pad Verde SRL din Brăila şi SC Genua Center SRL din Ploieşti. Şeful autorităţii locale speră ca licitaţia să se desfăşoare fără probleme astfel încât în toamna aceasta să înceapă împăduririle pe cele trei perimetre din comună, situate între baza sportivă şi podul de peste Canal şi în zonele cimitirului nou şi Galeşu. Pe suprafaţa situată între baza sportivă şi podul de peste Canal vor fi plantaţi salcâmi, a precizat primarul.

poarta_alba_impaduriri.jpgCelelalte două zone vor fi prevăzute cu foioase gen arţari, stejari etc. Firma care va câştiga licitaţia se va ocupa timp de cinci ani de zile de paza şi întreţinerea perimetrelor împădurite, urmând ca mai apoi acestea să fie luate în administrare de Ocolul Silvic pentru a fi exploatate. Valoarea estimată a contractului ce urmează să fie încheiat cu unul dintre cei trei ofertanţi este de 2.180.522 fără TVA, banii provenind din fonduri bugetare. Proiectul vizează împădurirea a 76,78 hectare în trei dintre cele mai problematice zone ale localităţii. Amintim că Primăria Poarta Albă a fost nevoită să reia deschiderea de oferte privind împădurirea zonelor degradate de pe raza comunei întrucât Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a contestat prima licitaţie. Primarul localităţii, Vasile Delicoti, a declarat că din cauza contestaţiei depuse de cei de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, proiectul cu împăduririle a fost amânat un an de zile. Şeful autorităţii locale susţine că cei de la RAJDP nu au avut un motiv întemeiat să facă acea contestaţie.

Primăria a primit vizita Administraţiei Fondului pentru Mediu

Autoritatea locală a primit ieri vizita Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a pune la punct ultimele detalii legate de iniţierea procedurii de achiziţie publică privind realizarea obiectivul de investiţii „Sistem integrat de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în comuna Poarta Albă". „Rămâne ca săptămâna viitoare Comisia Directoare a AFM să se întrunească pentru a ne da acceptul în privinţa organizării licitaţiei publice", a declarat Vasile Delicoti. Primarul speră ca în toamnă să înceapă lucrările de amenajare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, care presupun montarea unei conducte pe o distanţă de 18 kilometri, care va acoperi întreaga localitate. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 8,6 milioane de lei, iar banii provin de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Ziua Comunei, amânată din cauza referendumului

Primăria Poarta Albă avea programat să organizeze în data de 29 iulie cea de-a patra ediţie a Zilei Comunei. Întrucât în aceeaşi zi s-a stabilit să aibă loc referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, primarul Vasile Delicoti a decis să amâne evenimentul aniversar pentru o altă dată, care va fi stabilită după referendum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii