Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes internaţional pentru Ansamblul folcloric „Plai de dor"

ro

19 Oct, 2012 02:04 3992 Marime text

albesti_Ansamblul_Plai_de_dor_Albesti_.jpgAnsamblul „Plai de dor" din Albeşti a reprezentat cu succes România la Festivalul Internaţional de Dansuri Populare de la Marmaris, care a avut loc în perioada 1-7 octombrie. Deşi a intrat în competiţie cu ansambluri din Rusia, Bulgaria, Grecia şi Turcia, grupul folcloric din Albeşti a reuşit să impresioneze juriul şi să primească aplauze la scenă deschisă, obţinând locul I în cadrul festivalului. Participarea la eveniment s-a realizat la invitaţia primarului din Armutalan. „Am fost invitaţi la festival de primarul de la Armutalan, pe care l-am cunoscut personal la un eveniment asemănător organizat la Balcic. După festivalul de la Balcic, l-am invitat pe primarul din Armutalan la noi, în Albeşti, şi după aceea a insistat ca noi să participăm anul acesta la festivalul de la Marmaris", a explicat primarul Gheorghe Moldovan. Şeful autorităţii locale susţine că atât el, cât şi membrii ansamblului folcloric au avut surpriza să găsească la Marmaris nişte oameni deosebiţi şi ospitalieri.

Serviciile de contabilitate au fost externalizate

Albesti_GheorgheMoldovan.jpgRevenit la Constanţa, şeful autorităţii locale şi-a îndreptat atenţia către administraţia publică locală. Pentru că angajarea de personal este blocată la nivelul primăriilor şi întrucât nu dispune de personal la departamentul de contabilitate, primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, a mărturisit că a decis să externalizeze serviciile de contabilitate. În acest sens, primarul a încheiat zilele trecute un contract cu o firmă din Constanţa, pe un an de zile.

Se lucrează la şcoala din Cotu Văii

Şeful autorităţii locale nu se îngrijeşte doar de administraţia publică, ci şi de localitate. La această dată în comună se lucrează la decolmatarea şi regularizarea cursului de apă. De asemenea, primarul are în vedere realizarea reţelei de apă în cartierul nou de locuinţe din Albeşti. Primarul declară că în prezent are deschise în localitate trei şantiere, fiind în lucru şcoala de la Cotu Văii şi baza sportivă şi sala de sport din Albeşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii