Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reiau lucrările la grădiniţa din Saligny Gabriel Tătulescu - „Vreau să fie gata în septembrie"

ro

27 May, 2011 01:44 2952 Marime text
Saligny_primar_Tatulescu_Gabriel.jpgLucrările de construire a grădiniţei din Saligny ar putea fi reluate la începutul lunii iunie.

Primarul Gabriel Tătulescu ne-a declarat că procedura de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de construire a unităţii de învăţământ preşcolar a fost reluată întrucât acestea expiraseră, având în vedere faptul că lucrările au stagnat ani de zile. „Am reluat obţinerea autorizaţiilor şi avizelor şi am discutat cu constructorul grădiniţei, care mi-a spus că are de terminat o lucrare şi apoi se reapucă de grădiniţă. Este normal, având în vedere că lucrarea a fost întreruptă atâta timp. Sperăm ca pe la începutul lunii iunie construcţia grădiniţei să reînceapă. Oricum, constructorul m-a reasigurat că în septembrie grădiniţa va fi gata pentru începerea anului şcolar", a afirmat edilul. De precizat că pentru continuarea lucrărilor la grădiniţa din Saligny, începute cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, au fost alocaţi bani de la bugetul local.

O altă investiţie prioritară pentru comunitatea locală din Saligny este şi reabilitarea căminului cultural din localitate. Investiţia va fi realizată cu fonduri alocate de către Consiliul Judeţean Constanţa. Potrivit primarului, căminul din Saligny se afla în stare de degradare, astfel încât nunţile şi botezurile au fost programate să se desfăşoare în căminul din Faclia. Pentru nunţi şi botezuri, locuitorii plătesc o taxă modică de 160 de lei, bani pe care autoritatea locală îi investeşte în veselă, tacâmuri, feţe de masă etc. Edilul ne-a declarat că pentru pomeni nu se percepe taxă.

Măsura 125 - o nouă şansă de finanţare

Primarul Tătulescu a precizat că în perioada următoare investitorii în centrale eoliene vor repara drumurile din comună pe care le-au stricat în tranzitul spre câmpurile unde sunt amplasate parcurile.

Un obiectiv al edilului comunei Saligny este şi accesarea de fonduri europene pentru drumurile de exploatare agricolă. „Vrem să depunem spre finanţare un proiect prin Măsura 125, care se referă la reabilitarea de drumuri în lungime totală de 7,5 kilometri. Avem cam 20 de kilometri de astfel de drumuri, însă o parte au fost reabilitate de către investitorii în eoliene", a adăugat primarul.

O prioritate a primarului Tătulescu este şi obţinerea unui finanţări pentru realizarea sistemului de încălzire la primărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii