Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Liceului „Regele Carol I" din Ostrov, aproape de finalizare

ro

19 Oct, 2012 02:24 3667 Marime text
Ostrov_Nicolae_Dragomir.jpgLucrările de reabilitare a Liceului „Regele Carol I" din Ostrov sunt pe ultima sută de metri. Primarul Niculae Dragomir speră ca până-n iarnă să monteze centrale termice la liceu şi la şcoala generală.

Primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, a precizat că lucrările de reabilitare a Liceului „Regele Carol I" din localitate sunt la această dată în plină desfăşurare. Reabilitarea unităţii de învăţământ se realizează cu bani de la Banca Mondială, prin Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Potrivit primarului Niculae Dragomir, într-o lună de zile lucrările de reabilitare a liceului vor fi încheiate. Şeful autorităţii locale a declarat că se impunea executarea unor reparaţii capitale la clădirea liceului. Sediul instituţiei de învăţământ datează din anul 1892 şi de atunci şi până-n ziua de astăzi nu a mai fost reabilitat, ci doar reparat cu diferite ocazii. În urma modernizării, liceul va avea acoperiş nou. De asemenea, grupurile sanitare nu se vor mai afla în curtea şcolii, ci în incinta acesteia. Parchetul va fi înlocuit, unitatea de învăţământ urmând a beneficia şi de geamuri de tip termopan. Pentru încălzirea şcolii va fi montată o centrală termică. Primarul a adăugat că lucrările nu s-au oprit aici, mărturisind că a fost consolidată şi structura de rezistenţă a şcolii.

Cei 400 de tineri care frecventează liceul din Ostrov învaţă la această dată în incinta şcolii generale, care face corp comun cu clădirea liceului. De remarcat că, atât la şcoală, cât şi la liceu, primarul şi-a propus ca până-n iarnă să monteze centrale termice.

Primarul se va adresa MDTR pentru construcţia unei săli de sport

Ostrov_grup_scolar.jpgNiculae Dragomir îşi doreşte construcţia unei săli de sport în vecinătatea şcolii şi speră să găsească înţelegere la reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. „Proiectul privind construcţia de săli de sport s-a blocat întrucât s-au realizat baze sportive acolo unde nu trebuia. Spre exemplu, la Ostrov, unde avem o mie de copii la şcoala, nu s-a aprobat construirea unei săli de sport", a explicat primarul. Niculae Dragomir a precizat că proiectul privind amenajarea unei săli de sport la Ostrov a fost depus la Compania Naţională de Investiţii în urmă cu patru ani de zile, fără a primi în tot acest timp acceptul pentru construire. În prezent, fie că este iarnă, fie că este vară, copiii fac ora de sport pe terenul din curtea liceului. De asemenea, după finalizarea reabilitării liceului, copiii vor putea să susţină orele de educaţie fizică în sala de festivităţi a instituţiei de învăţământ liceal, unde se va improviza o sală de sport.

Asfaltarea străzilor, o prioritate

Şeful autorităţii locale şi-a propus ca în următoare perioadă să se implice în vederea reabilitării tuturor străzilor din localitatea Ostrov. „Ne-am propus să facem un studiu de fezabilitate pentru asfaltarea şi modernizarea tuturor străzilor din Ostrov. Rămâne de văzut de unde vom primi finanţare pentru acest obiectiv", a menţionat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii