Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol între Enel şi Primărie, la Limanu

ro

19 Oct, 2012 02:05 3777 Marime text
canalizare_lucrari_canalizare01.jpgÎn urmă cu trei săptămâni, primarul de la Limanu, Nicolae Iustin Urdea, a finalizat lucrările de electrificare a Zonei 7 din localitate, proiect a cărui realizare o aştepta de câţiva ani, dar care s-a blocat din cauza lipsei resursei financiare. Lucrarea a fost posibilă cu ajutorul Enel, a mărturisit primarul. „Am reuşit extinderea reţelelor de joasă tensiune din Zona 7, după ani de aşteptare. În acest sens, am avut o înţelegere cu Enel, compania angajându-se să investească bani în partea de medie tensiune", susţine şeful autorităţii locale. Lucrarea a costat 500.000 de lei, 60% din valoare fiind suportată de Primăria Limanu, iar 40% de Enel. Potrivit primarului, în Zona F şi-au construit locuinţe 50 de tineri care au primit loturi în baza Legii 15. Întreaga Zona F va cuprinde în viitor 80 de locuinţe, a mai declarat Nicolae Iustin Urdea. Şeful autorităţii locale speră să conlucreze cu Enel şi în Zona 4 din Limanu, unde are în vedere, de asemenea, extinderea reţelelor de joasă tensiune.

Reţeaua de canalizare, finalizată la 2 Mai

Canalizare_Nicolae_Urdea.jpgPrimarul este mulţumit şi că a reuşit să dea în exploatare canalizarea din 2 Mai, care a funcţionat în condiţii optime toată vară. Şeful autorităţii locale susţine că la probele de punere în funcţiune a avut ceva emoţii întrucât pe un anumit tronson apa se scurgea pe stradă ca urmare a unor racordări defectuoase, însă problema a fost rezolvată, mărturisind că reţeaua funcţionează în condiţii optime, majoritatea localnicilor fiind în prezent racordaţi la canalizare.

La Vama Veche lucrările sunt în plină desfăşurare

Pe de altă parte, Nicolae Urdea a declarat că se investeşte în continuare în reţeaua de canalizare de la Vama Veche, pe care îşi doreşte să o finalizeze până în sezonul estival următor. Şeful autorităţii locale a menţionat că a mai rămas de construit o staţie de pompare din cele două prevăzute în proiect, precum şi alimentarea cu energie electrică a celor două staţii. Pentru partea electrică investiţia se va ridica la suma de 1.000.000 de lei.

Spre sfârşitul acestui an, RAJA va începe lucrările privind amenajarea reţelei de canalizare la Limanu. Potrivit primarului, în proiectul RAJA nu este cuprinsă întreaga localitate, ci doar câteva străzi din zona Căminului Cultural.

Va fi construit un drum agricol

Primarul are în vedere şi modernizarea drumurilor agricole. În acest sens, în zilele ce urmează, Primăria Limanu va organiza licitaţie publică pentru amenajarea unui drum de exploatare care va ocoli localităţile 2 Mai şi Vama Veche. Banii pentru realizarea acestuia vin prin Măsura 125, iar drumul are o distanţă de 6,6 kilometri.

„Am reţineri foarte mari că şcolile vor avea bani"

Şeful autorităţii locale susţine că actuala Lege a Educaţiei îi încurcă foarte mult. „Am reţineri foarte mari că şcolile vor avea bani suficienţi de la Ministerul Educaţiei pentru asigurarea combustibilului, întrucât din acest an revine în sarcina unităţilor de învăţământ să facă acest lucru", a declarat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii