Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Amzacea despre funcţionarea noii şcoli - „Dacă va trebui, voi face un împrumut la bancă"

ro

20 Jan, 2012 02:52 2062 Marime text
Amzacea_primar_Constantin_Radu_002.jpgCu bani de la Guvern şi de la Uniunea Europeană, se lucrează în acest moment la construcţia unei şcoli în localitatea Amzacea

Şeful autorităţii locale din Amzacea, Constantin Radu, speră ca într-un timp cât mai scurt unitatea de învăţământ să fie gata. „Guvernul a dat banii pentru construcţie, de utilităţi ne vom ocupa noi", a precizat primarul. Întrebat dacă va avea bani pentru asigurarea utilităţilor, edilul a răspuns că nici nu se pune problema să nu asigure condiţii de studiu pentru copii şi dacă va fi cazul el va face un împrumut la bancă pentru a reuşi acest lucru. De ce este nevoie de construcţia unei noi şcoli la Amzacea? „Am început construcţia unei şcoli cu bani de la Guvern şi de la Uniunea Europeană. Odată cu implementarea actualei Legi a Educaţiei, numărul copiilor de la sate se reduce. Creşte însă efectivul de elevi din comună, pentru că legea ne solicită să-i aducem pe copiii din sate la comună, din acest motiv s-a şi impus construcţia şcolii", a explicat primarul.

Grădiniţele, de trei ani tot în construcţie

Edilul localităţii Amzacea, Constantin Radu, speră să primească în acest an de la Guvern fondurile necesare pentru a finaliza construcţia celor trei grădiniţe din localitate. Potrivit primarului, la Amzacea şi la Scărişoreanu obiectivele de investiţii sunt construite în proporţie de 80%, în timp ce la Casicea doar 40% din proiectul unităţii preşcolare a fost terminat. „Anul trecut ni s-a promis că se vor finaliza în acest an toate construcţiile în derulare şi că nu vor mai fi deschise alte şantiere până ce nu vor fi închise cele vechi", a precizat edilul, care speră că în acest an va primi de la Guvern fondurile necesare pentru cele trei obiective de investiţii. Amenajarea grădiniţelor a fost gândită după standardele europene, cu săli de clasă mari, cu laboratoare de calculatoare, cu săli de gimnastică şi cabinete de asistenţă medicală. Primarul susţine că încearcă să protejeze şantierele abandonate pe cât posibil. „La grădiniţa de la Amzacea, pe scândurile de miliarde am pus celofan, pentru a nu se irosi investiţia", a explicat primarul Constantin Radu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii