Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima piaţă agroalimentară la Topraisar

ro

02 Mar, 2012 00:00 4139 Marime text
topraisar_piata_agroalimentara.jpgPentru că s-a terminat viscolul, care nu a trecut nevăzut prin localitatea Topraisar, autoritatea locală se apucă de treabă. Şeful autorităţii locale, Stelian Gheorghe, are în plan un nou proiect privind construirea unei pieţe agroalimentare, dar nu numai

Nebunia cu întreruperea curentului electric a rămas un scenariu din trecut, nedorit a se repeta în anii viitor. Primarul din Topraisar, Stelian Gheorghe, susţine că a rezolvat această problemă. „Mai întâi ne-am ocupat de oameni şi a rămas la urmă repararea iluminatului public, pe care viscolul l-a făcut varză. Dar avem un băiat angajat, care face cât zece electricieni la un loc şi care a găsit toate scurtcircuitele şi le-a reparat", a povestit şeful autorităţii locale. Pentru că a scăpat de acest coşmar şi întrucât primăvara bate la uşă, încep construcţiile la nivel de localitate. Şeful autorităţii locale a anunţat că a finalizat proiectul privind realizarea unei pieţe agroalimentare. Aceasta se va afla în centrul comunei, vizavi de şcoala din localitate. În vederea construirii pieţei, primarul intenţionează să acceseze fonduri europene.

„Începem lucrările la grădiniţă"

Grădiniţa din localitate va fi şi ea construită anul acesta. „Începem lucrările la grădiniţă. Guvernul nu ne-a dat bani pentru realizarea lucrării, dar ne-am propus să o terminăm cu banii comunei", a precizat edilul. Primarul declară că este necesară finalizarea unităţii preşcolare, deoarece din toamnă va trebui să funcţioneze clasa pregătitoare, iar la nivelul localităţii nu există momentan spaţiul necesar şcolarizării copiilor. Pe de altă parte, lucrările privind alimentarea cu apă a localităţii sunt în plină desfăşurare. Potrivit primarului, alimentarea cu apă a cartierului IAS din Topraisar, unde locuiesc 150 de familii, va fi gata anul acesta. Valoarea totală a proiectului de extindere a reţelei de alimentare cu apă iniţiat la nivelul localităţii se ridică la 3.700.000 de lei, potrivit primarului. În satul Potârnichea, reţeaua de alimentare cu apa care va deservi 600 de familii este în lucru, iar construcţia va continua şi în 2013. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 2.000.000 de lei. Iluminatul public în cartierul de locuinţe de la Topraisar este asigurat. „Am reuşit după negocieri să semnăm contractul, pentru a asigura iluminat public tinerilor din cartierul IAS, tineri care au primit loturi de pământ pentru construcţia de case în baza Legii 15", a declarat primarul. Urmează ca şi la Moviliţa să fie semnat un astfel de contract, a cărui valoare se ridică la aproximativ 900.000 de lei.

Flori pentru doamne de la primar, de 8 Martie

Ziua de 8 Martie se anunţă un specială pentru doamnele din localitate. Femeile sunt invitate la căminele din Moviliţa, Potârnichea, Biruinţa şi Topraisar pentru a-şi petrece ziua într-un cadru festiv. Pentru că este ziua lor, doamnele vor primi din partea şefului autorităţii locale câte o floare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii