Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localitatea Nicolae Bălcescu, pavată pe toată lungimea (galerie foto)

ro

19 Aug, 2011 00:36 3213 Marime text
pavele_balcescu_viorel_balan.jpgPână la finele acestei luni, pe toată lungimea localităţii Nicolae Bălcescu, de o parte şi de alta a drumului naţional 2A, va fi finalizată lucrarea de montare a pavelelor. Până la acest moment, pavelele au fost puse pe trei sferturi din suprafaţa totală.

Investiţia întreagă pe cei doi kilometri, cât are în lungime comuna, se ridică la aproximativ cinci miliarde de lei vechi. „Investiţia a fost începută în urmă cu mai multă vreme, însă nu au fost bani suficienţi pentru finalizarea ei, a fost făcută pe bucăţi", spune primarul Viorel Bălan.

pavele_balcescu_pavele.jpgPe lângă această investiţie recentă, a mai fost finalizat terenul de sport al şcolii din satul Dorobanţu, zilele trecute fiind turnat cel de-al treilea strat de vopsea. Terenul de sport va putea fi folosit şi de către copii din comună, dar şi de tineri. Grădiniţa din localitate care a fost finalizată de puţin timp va fi dată în folosinţă la începutul anului şcolar. Cei 800 de şcolari şi preşcolari ai comunei Nicolae Bălcescu vor păşi, la începutul anului şcolar, în clase igienizate şi curate, autorităţile locale având deja finalizat până la acest moment curăţenia de toamnă. Odată cu începerea şcolii, vor fi date în folosinţă cele două laboratoare, de fizică-chimie şi biologie, care au fost modernizate cu ajutorul unei sponsorizări de aproximativ 95.000 euro din partea Petrom, care investeşte în energie verde pe teritoriul comunei. Reabilitarea acestora s-a făcut începând de la izolaţie termică şi toaletă cu fosă septică, până la geamuri termopan, parchet şi uşi noi.

Primarul are speranţe că, până la sfârşitul anului, va reuşi să finalizeze şi baza sportivă din Nicolae Bălcescu la care se lucrează deja de ceva vreme. Aceasta va avea teren fotbal omologabil numai potrivit pentru echipa de fotbal a comunei şi care promite, de la meci la meci, că poate obţine rezultate foarte bune. Realizarea acestei lucrări este finanţată prin OG 7, iar baza sportivă este amplasată în vecinătatea zonei unde se colectează fier vechi în comună. Lucrările se ridică la aproximativ şase miliarde de lei.

Perspective pentru organizarea Zilei Recoltei

Chiar dacă producţia agricolă la grâu şi rapiţă nu a fost conform aşteptărilor, primarul Bălan şi viceprimarul Nicolae Ciocănete au speranţe că recolta de toamnă va fi mult mai bogată. În acest sens, la finalul recoltării grânelor de pe câmp, aşa cum se obişnuieşte la români, va fi organizată Ziua Recoltei. „Pregătim mai multe surprize locuitorilor, banii pe care îi vom folosi pentru această sărbătoare vor veni exclusiv din sponsorizări, nu sunt alocaţie de la bugetul local", spune primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii