Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Aliman, apă potabilă pentru localnici

ro

27 Apr, 2012 02:03 3436 Marime text
Aliman_primar_Gheorghe_Topalu.jpgPrimăria Aliman a finalizat lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă. Potrivit primarului Gheorghe Topalu, 760 de locuitori din localitate beneficiază la această dată de sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Şeful autorităţii locale din Aliman, Gheorghe Topalu, a reuşit cu sprijinul Consiliului Judeţean să termine lucrările privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din Aliman, începute în anul 2010. Modernizarea reţelei de apă s-a făcut cu fonduri de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul a precizat că în curând va fi gata şi extinderea reţelei de apă potabilă, obiectiv ce se află în desfăşurare la Dunăreni. „La această dată, lucrarea de la Dunăreni este finalizată în proporţie de 90%", a explicat Gheorghe Topalu. Şeful autorităţii locale a menţionat că pentru modernizarea şi extinderea sistemul de alimentare cu apă din comună a fost investită suma de 700.000 de lei. La Aliman, 760 de locuitori beneficiază la această dată de lucrare, în timp ce la Dunăreni vor fi racordaţi la sistemul de alimentare cu apă 1.600 de cetăţeni. Primarul Gheorghe Topalu a explicat că îşi doreşte ca în perioada următoare să înceapă lucrările pentru construirea unui sistem de canalizare. Autoritatea locală a depus în acest sens un proiect la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pe Măsura 322 - Renovarea şi dezvoltarea satelor. Proiectul a fost declarat eligibil, însă, din păcate, până la această dată nu a fost aprobată şi finanţarea. Primarul Gheorghe Topalu speră că APDPR va găsi sursele necesare pentru acest obiectiv de investiţii. În momentul în care vor începe lucrările la sistemul de canalizare, primarul are în plan să depună un proiect pentru accesarea de fonduri pentru asfaltarea tuturor drumurilor din comună care vor fi distruse în timpul lucrărilor la canalizare.

Consilierii locali din Aliman s-au mutat la casă nouă

Primarul Gheorghe Topalu a menţionat că s-a finalizat şi construcţia Primăriei. Ca atare, consilierii locali au părăsit sediul Căminului Cultural, unde autoritatea locală şi-a desfăşurat o perioadă de timp activitatea. Lucrarea a început în martie 2010, cu sprijinul Consiliului Judeţean, şi a costat aproximativ 300.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii