Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigel Sava - „Am reînfiinţat serviciul de gospodărire comunală"

ro

24 Aug, 2012 02:42 5955 Marime text
Horia_primar_Gigel_Sava_02.jpgPrimarul de la Horia, Gigel Sava, declara în luna iunie, la momentul învestirii în funcţie, că şi-a propus revenirea în Primărie cu un singur scop, şi anume să restabilească normalitatea în comună. Precizăm că Gigel Sava (USL) a revenit la cârma Primăriei Horia după ce patru ani (2008 - 2012) s-a aflat în fruntea autorităţii locale democrat-liberala Vasilica Matei.

Cu un nou primar, lucrurile deja au început să se mişte la nivelul comunei. Şeful autorităţii locale a reuşit reînfiinţarea SRL-ului din cadrul Primăriei, denumit SC Gosposerv SRL. Acesta se va ocupa de realizarea tuturor serviciilor comunitare din localitate care ţin de distribuţie apă, canalizare, salubrizare, asigurare pază şi nu numai. Potrivit primarului, SC Gosposerv îşi desfăşoară activitatea într-o clădire aflată vizavi de sediul Primăriei. Gigel Sava a precizat că în perioada următoare are în vedere achiziţionarea de utilaje pentru SRL-ul din cadrul Primăriei. „La ora actuală avem un tractor care nu funcţionează, deşi a fost achiziţionat acum doi ani. În 2009, fosta administraţie a dat pe toată lumea afară şi a desfiinţat SRL-ul, iar dotările au dispărut şi, ca atare, suntem deficitari la acest capitol", a mărturisit Gigel Sava. Înfiinţarea SRL-ului a dus deja la crearea a 50 de locuri de muncă, însă numărul locurilor de muncă disponibile este mai mare de atât. „Îi vom angaja pe toţi cei care nu au un loc de muncă şi vor să lucreze într-un cadru organizat. Avem nevoie de cât mai multă forţă de muncă, întrucât în ultimii patru ani nu s-a mai făcut nimic în localitate şi, aşa cum v-am spus la învestire, prioritatea mea este să restabilesc normalitatea la Horia", a mai declarat şeful autorităţii locale.

Pârâul Chichirgeaua a secat din cauza secetei

Primarul are în plan amenajarea a două fântâni pe islazul comunei, întrucât din cauza secetei pârâul din localitate a secat. De asemenea, potrivit primarului, astăzi va fi dat în exploatare un puţ amenajat în satul Cloşca şi mai apoi încep lucrările de realizarea a unui puţ la Horia. De asemenea, săptămâna viitoare va fi amenajat un puţ în satul Tichileşti. În altă ordine de idei, un eveniment important pentru localitate îl reprezintă organizarea pe data de 9 septembrie a Campionatului Naţional de Oină.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NICU 07 Mar, 2016 19:20 Este partial adevarat ce a declarat domnul primar Sava. - s-a reinfiintat SRL-ul din cadrul Primariei (SC Gosposerv SRL) -serviciul de alimentare cu apa functioneaza alimentat dintr-un put din Tichilesti -serviciul de canalizare nu exista -serviciul de salubrizare nu exista -serviciul de paza nu exista pentru ca nu exista planul de paza -"fosta administratie a dat pe toata lumea afara" si actuala i-a angajat la loc ILEGAL( vedeti raportul ITM din februarie 2016) -SC Gosposerv SRL are datorii de 4 miliarde la bugetul de stat si este aproape sa-si inchida portile.(vedeti raportul Curtii De Conturi din ianuarie 2016) -singurul put de apa se afla in Tichilesti( in Horia si Closca nu exista) -oamenii angajati la Gosposerv isi iau salariile o data la 3 luni partial -unii dintre angajati muncesc acasa la domnul primar -unii dintre angajati nu sunt vazuti niciodata -in schimb plimbarile pentru oina si distractie la munte pe banii si cu microbuzul primariei se fac din ce in ce mai des. -copii sunt transportati la scoala inghesuiti cate 30(al doilea microbuz fiind ocupat cu plimbarile) -raspunsurile primariei la cererile oamenilor se fac cu intarzieri de pana la un an sau mai mult La 4 ani de la acest interviu CONCLUZIA ESTE CA SUNTEM DEPARTE DE NORMALITATE