Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort pentru locuitori S-a predat contractul pentru extinderea reţelei de canalizare la Cumpăna

ro

05 Aug, 2011 00:00 1927 Marime text
Cumpana_primar_Mariana_Gaju_05.jpgDupă ce, în luna septembrie a anului trecut, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju anunţa lansarea proiectului privind „extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa Sud şi rezolvarea problemelor legate de apele uzate", zilele trecute, a fost publicat anunţul de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor.

Lucrarea va avea o valoare totală de 10.551.793,47 de lei, fără TVA, contractul fiind încheiat cu SC AL Stom Company SRL pe 14 iunie a.c. Licitaţia a avut loc fără publicarea în prealabil a unui anunţ de participare, firma câştigătoare ocupându-se înainte şi de proiectare şi de execuţie pentru acelaşi contract, încheiat în luna iulie a anului trecut, lucrare pentru care a primit 8.935.000 de lei, fără TVA.

Pentru contractul de extindere a reţelei de canalizare, banii provin din finanţare prin Programul de Cooperare Norvegian - Mecanismul financiar SEE (Spaţiul Economic European). Valoarea totală a proiectului este de 3.559.590 de euro, din care 2.240.050 de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă din Mecanismul financiar SEE, iar 1.319.540 euro este co-finanţarea eligibilă. Proiectul prevede construcţia a 23,8 km de reţea de canalizare pe raza comunei, realizarea a două staţii de ape uzate şi a altor două staţii de pompare a apelor pluviale, instruirea personalului implicat (zece persoane) în exploatarea investiţiei, precum şi promovarea proiectului. După cinci ani de la punerea în funcţiune a proiectului, reţeaua de canalizare va fi predată către RAJA Constanţa. Proiectul include, de asemenea, realizarea a 4,025 km de canalizare pentru apele pluviale care vor fi deversate în Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Un alt contract predat de către administraţia locală din Cumpăna recent este cel privind serviciile de consultanţă pentru proiectul „Centru multifuncţional de asistenţă socio - medicală Cumpăna", valoarea acestuia fiind de 104.000 lei, fără TVA. Contractul a fost dat firmei SC Info Euro Consult SRL din Constanţa, singura care a participat la această licitaţie.

Contractul privind „Serviciile poştale de distribuţie a corespondenţei" au fost date către SC Total Post Services SRL, de la finele lunii, mai pentru 1.064.000 de lei, fără TVA, oferta acestora fiind aleasă în detrimentul celeilalte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii