Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Workshop-ului pentru tinerii cercetători matematicieni”, o întâlnire a tinerilor cercetători de top din domeniul matematicii.

ro

07 May, 2013 11:01 762 Marime text

ROMANIA
MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE
UNIVERSITATEA "OVIDIUS"  DIN CONSTANTA
 

 
Comunicat de presă
 
 
Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, în colaborare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române (IMAR) şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Constanţa, organizează, în perioada 9 – 10 mai, cea de-a treia ediție a „Workshop-ului pentru tinerii cercetători matematicieni” („Workshop  for Young Researchers in Mathematics”), o întâlnire a tinerilor cercetători de top din domeniul matematicii.
Participă matematicieni care au fost de-a lungul timpului beneficiarii unor burse doctorale sau post-doctorale la prestigioase universităţi din ţară și străinătate (Princeton University, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Minessota University), care au accesat și obținut fonduri europene, granturi de cercetare naţionale şi burse postdoctorale, beneficiind astfel de fonduri guvernamentale şi europene destinate cercetării în domeniul matematicii, foști olimpici naționali și internaționali ai României la matematică.
Acest  workshop are deja o tradiție, primele ediții fiind organizate la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei  Române. În 2011, workshop-ul s-a organizat la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Întâlnirea cu specialiști din țară și de peste hotare s-a dovedit un real succes, fapt care a încurajat organizarea întâlnirilor, ajungând în 2013 la a treia ediție.
Comitetul de organizare este format din lect.dr. Denis Ibadula,  conf.univ.dr. Constantin Costara și cercetător Cristi Enache, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, dar și cercetătorii Anca Macinic, Alexandru Popa și Liviu Ignat de la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române.
„Scopul întâlnirii este acela de a dezvolta cercetarea matematicii în România, să ne cunoaştem şi să ne formăm echipe de cercetare mai numeroase, să putem lucra împreună la probleme din ce în ce mai complexe de matematică. Totodată, încercăm să îi motivăm să rămână în ţară pe cei ce au obţinut, în trecut, excelenţe în experienţa de formare şi cercetare”, a declarat lect.dr. Denis Ibadula, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
Ca și la edițiile din anii trecuți, lucrările workshop-ului se desfășoară pe două secțiuni: secțiunea de algebră, teoria numerelor, geometrie, geometrie algebrică și analiză, matematică aplicată și ecuații cu derivate parțiale.
Vor participa reprezentanți de la prestigioase universități și institute de cercetare din țară: Institutul de Matematică „Simion Stoilow ” al Academiei Române, Universitatea București, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnică București, Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, Universitatea Politehnica din Timișoara, dar și tineri matematicieni de elită din Statele Unite (University of Missouri - St. Louis, University of Minnesota), Belgia (Universiteit Brussel, Belgium), Franța (Université Pierre et Marie Curie și Universite Paris Est Creteil), Irlanda (Trinity College Dublin, Ireland), Austria (University of Graz, Austria). Vor participa, de asemenea, și studenții Facultății de Matematică și Informatică de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, workshop-ul fiind o bună modalitate pentru studenți de a cunoaște ultimele rezultate din domeniu, dar și de a interacționa cu tinerii cercetători de top din domeniu.
 
Biroul de promovare și relații publice,
7 mai 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii