Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” - Conferință Internațională

ro

18 Jun, 2013 20:18 1099 Marime text
 În perioada 21-24 iunie 2013, la Eforie Nord, se va desfășura Conferința Internațională cu tema „Metode experimentale și teoretice în algebră, geometrie și topologie”, organizată de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în cooperare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române și cu Societatea de Științe Matematice din România.
Conferința este un prilej de a onora doi matematicieni români de mare reputație internațională: constănțeanul Alexandru Dimca, Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța, profesor la Universitatea Sophia Antipolis Nisa (Franța), și Ștefan Papadima, cercetător principal I la Institutul de Matematică al Academiei Române.
De asemenea, la eveniment vor fi prezenți matematicieni români care predau la universități de prestigiu din SUA, Franța, Italia, Australia, precum și numeroși matematicieni străini din 13 țări din aproape toate continentele lumii. La această manifestare dedicată și unui matematician român din diaspora, participă și mulți alți matematicieni români care trăiesc și lucrează în străinătate - Nero Budur, Dan Burghelea, Laurențiu Maxim, Alexandru Suciu, din Statele Unite, Sorin Dumitrescu, Patrick Popescu-Pampu și Mihai Tibar, din Franța, Lucian Bădescu și Paltin Ionescu, din Italia, Laurențiu Păunescu, din Australia, Andras Nemethi, din Ungaria.
Conferința reunește astfel cercetători de vârf, care vor expune peste 30 de prelegeri în două sesiuni paralele, într-un cadru excelent pentru schimbul de idei și opinii nu numai din domeniul strict științific. Totodată, conferința își propune să contribuie la creșterea calității autentice a vieții academice și de cercetare din România, pornind de la experiența unor specialiști cu vastă experiență peste hotare.
Mai multe detalii despre această conferința internațională sunt disponibile pe pagina: http://math.univ-ovidius.ro/Conference/ETMAGT60/GeneralInfo.htm
Comitetul de organizare este format din: lect.univ.dr. Denis Ibadula, prof.univ.dr. Viviana Ene, prof.univ.dr. Wladimi-Georges Boskoff, de la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Alexandru Suciu, de la Northeastern University SUA, dr. Marian Aprodu, dr. Anca Macinic, dr. Nicolae Manolache, cercetători principali la Institutul de Matematică al Academiei Române.
Totodată, conferința organizată la Eforie Nord este o conferință satelit a unei manifestări științifice de mare amploare, „Joint International Meeting of the AMS and the Romanian Mathematical Society”, care va avea loc la Alba Iulia, în perioada 27 - 30 iunie 2013.
Pe această cale, vă invităm vineri, 21 iunie a.c., începând cu ora 9.00, la Hotel Ten Union din Eforie Nord, la deschiderea oficială a manifestării, ce va fi urmată, la ora 9.30, de o conferință de presă.
La deschiderea oficială sunt invitați: conducerea Universității „Ovidius” din Constanța și reprezentanți ai conducerii Academiei Române, ai Societății de Științe Matematice din România, alături de oficialități locale, județene, reprezentanți ai mediului preuniversitar și universitar.
 
Biroul de promovare și relații publice,
18 iunie 2013
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii