Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Statutul femeii in anii ’80 si influenta stereotipurilor din trecut“

ro

25 Nov, 2009 13:30 809 Marime text
   American Corner cu sprijinul Catedrei de Engleza din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea Ovidius Constanta va organiza doua activitati, in data de 27 noiembrie 2009, intre orele 14:00 – 16:00, activitatea intitulata AMERICAN INDIAN HERITAGE MONTH, pentru a marca noiembrie ca luna pe care Statele Unite ale Americii o dedica indienilor americani. Lect. Dr. Ludmila Martanovschi va deschide evenimentul cu o prezentare a culturilor indienilor americani din prezent, vorbindu-le participantilor despre diversitatea natiunilor tribale de pe teritoriul Statelor Unite si despre situatia indienilor americani in actualitate. In continuare studentii de la specializarea Studii Americane anul I vor avea ocazia sa vizioneze filmul documentar Homeland: Four Portraits of Native Action (2005), in regia Robertei Grossman, care este structurat in patru parti legate de patru natiuni tribale si teritorii diferite: 1. cazul Northern Cheyenne din Lame Deer, Montana detaliaza lupta impotriva celor care exploateaza zone miniere care ar fi trebuit sa fie protejate; 2. cazul Gwich’in din Arctic Village, Alaska prezinta incercarea de a salva turmele de caribou dintr-o rezervatie arctica; 3. cazul Navajo din Crownpoint, New Mexico discuta efectele devastatoare ale extragerii si infiltratiilor de uraniu; 4. cazul Penobscot de pe raul Penobscot in Maine avertizeaza asupra distrugerilor provocate de devarsarile unei fabrici de hartie in apele unui rau de pe teritoriu tribal. Participantii vor fi rugati sa adreseze intrebari profesorului coordonator si sa-si exprime impresiile si opiniile despre cele patru cazuri prezentate. Vor primi cate un Hand-out care se va axa pe informatii despre cultura si civilizatia indienilor americani.
   Cea de-a doua activitate va avea loc in data de 30 noiembrie, intre orele 12:00-14:00, cu tema STATUTUL FEMEII IN ANII ’80 SI INFLUENTA STEREOTIPURILOR DIN TRECUT. Actiunea va fi deschisa de Adelina Vartolomei, profesor colaborator la Universitatea Ovidius, care le va vorbi studentilor de la specializarea Romana-Engleza si Franceza-Engleza, anul II, despre imaginea femeii promovate de Hollywood si de media cat si despre schimbarile ce au avut loc in anii 80, in special in Statele Unite ale Americii, cand a a vut loc apogeul miscarii feministe.
In continuare, studentii ii vor putea vedea pe indragitii actori Dustin Hoffman, Jessica Lange, Bill Murray, Sydney Pollack, Geena Davis in filmul Tootsie (1982), in regia lui Sydney Pollack. De asemenea, va avea loc un dialog intre profesor si studenti pe marginea filmului prezentat, apoi vor rezolva un quiz pe tema dezbatuta. Studentii vor primi de la Rodica Toma, coordonatorul American Corner materiale informative despre cultura si viata din Statele Unite, oferite gratuit la fiecare activitate organizata la centrul nostru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii