Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea proiectului “EU-RO-FORMARE OVIDIUS” - 05.05.2009

ro

05 May, 2009 22:41 844 Marime text

Finalizarea proiectului “EU-RO-FORMARE OVIDIUS”

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa a finalizat, recent, proiectul “EU-RO-FORMARE OVIDIUS” - Dezvoltarea formării continue pentru personalul din învăţământul preuniversitar, finanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României, în cadrul programului PHARE RO 2005/017-553.04.01.02.04.02. Coeziune economică şi socială.
Proiectul, cu durata de un an, iniţiat şi lansat în martie 2008, a urmărit, în special, perfecţionarea unui număr de peste 80 de cursanţi, profesori de liceu de la următoarele instituţii asociate: Grupul Şcolar Cobadin, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Grupul Şcolar cu clasele I-XII Ostrov, Grupul Şcolar Topraisar. Acesta a cuprins un program de formare pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din liceele din mediul rural.
S-au urmărit, la nivelul profesorilor, prin cele 329 de ore de activităţi de formare/cursant, finalizate cu 90 de credite, sporirea competenţelor didactice şi manageriale, amplificarea motivaţiei pentru profesia didactică, apropierea pregătirii lor de standardele europene şi comunitare, iar la nivelul elevilor, ameliorarea performanţelor şcolare, creşterea motivaţiei pentru învăţare, responsabilizarea pentru exigenţele vieţii adulte, precum şi facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor, pe piaţa muncii, în unităţi din mediul rural.
Cele 81 de cadre didactice de la liceele amintite, care au participat la cele trei module de formare şi care au susţinut în cursul lunii februarie a.c. evaluarea finală, au primit certificate de competenţă eliberate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Centrul Naţional de Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar, instituţie care a reprezentat şi Autoritatea de Implementare pentru acest proiect.
În afară de aceasta, printre rezultatele concrete ale proiectului se numără o selecţie a celor mai reuşite lucrări finale ale cursanţilor, printre care trebuie amintită Monografia comunei Ostrov, realizată de un colectiv de cadre didactice de la grupul şcolar din localitate. Producţiile au fost înregistrate pe suport electronic şi pot servi ca material didactic şi ca suport pentru eventuale formări viitoare.
    Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările şi popoarele de dincolo de graniţele ei.  GUVERNUL ROMÂNIEI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii