Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:35 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distribuit de Independenţa Film Independenţa aduce în România şase dintre filmele din competiţia oficială Cannes 2013

ro

23 Apr, 2013 20:29 825 Marime text
Festivalul Cannes 2013 (15-26 mai), ediţia a 66-a, a publicat zilele trecute lista filmelor selectate în competiţia oficială. Din cele 19 filme, şase vor fi aduse şi în România de Independenţa Film, plus unul dintre filmelecare vor rula în afara competiţiei.

Cele 6+1 filme de la Cannes care vor putea fi văzute în curând şi în cinematografele noastre sunt:

Jeune et Jolie (Young and Beautiful). Regia: François Ozon. Cu: Charlotte Rampling.
Jimmy P. Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro.
Only God Forgive. Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.
Like father, Like Son. Regia: Hirokazu Koreeda.
La Vie d'Adèle (Blue Is the Warmest Color). Regia: Abdellatif Kechiche.
The Immigrant. Regia: James Gray. Cu: Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard.

Blood Ties. Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen

--------------------------------------------
 
Ryan Gosling, Mila Kunis, Benicio Del Toro, Charlotte Rampling, Marion Cotillard, Joaquin Phoenix și Kristin Scott Thomas
 
Jeune et jolie / Young and Beautiful
Regia: François Ozon. Cu: Charlotte Rampling.
 
Este portretul unei fete de 17 ani (Marine Vacth) care se prostituează din plăcere.
 
Regia este semnată François Ozon, cel care a realizat şi Swimming Pool (2003), nominalizat la Palme d’Or (pentru regie), la César (“Cea mai bună actriţă“ - Charlotte Rampling), “Cel mai bun film” - la Festivalul de Film de la Bangkok, în 2003.
 
François Ozon a mai fost nominalizat la Ursul de aur de la Berlin 2000 pentru Water Drops on Burning Rocks (2000) şi la César 2013 ca “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun film” şi “Cel mai bun scenariu adaptat”, pentru Dans la maison / In The House (2012). Acesta din urmă va fi adus în România tot de Independenţa Film şi va intra în cinematografe pe 3 mai 2013.
 
Jeune et jolie / Young and Beautiful - trailer

--------------------------------------------
 
Jimmy P.
Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro.

Un film american în regia francezului Arnaud Desplechin (Kings & Queen 2004, A Christmas Tale 2008, Esther Kahn 2000, The Beloved 2007), cu Benicio Del Toro în rolul principal.

Jimmy P. este o adaptare după cartea “Psychothérapie d’un Indien des Plaines” scrisă de antropologul Georges Devereux în 1951. Fost pacient-caz de-al său, Jimmy Picard (interpretat aici de Benicio Del Toro) este un indian din tribul Pieds Noir, extrem de afectat de alcoolism şi de pierderea rădăcinilor sale.
 
Anul acesta aduce cea de-a cincea selecție în competiția oficială pentru Arnaud Desplechin.
 
--------------------------------------------

Only God Forgive
Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.
 
Regizorul danez Nicolas Winding Refn a devenit cunoscut în 1996, odată cu regizarea peliculei Pusher, filmul care l-a lansat pe actorul danez Mads Mikkelsen, din The Hunt (2012), ce rulează chiar acum în cinematografe. Colaborarea cu Mads Mikkelsen a continuat şi la Valhalla Rising (2009), şi la Pusher II (2004). Tot Nicolas Winding Refn a regizat recentul Drive (2011), cu Ryan Gosling - pentru care a primit premiul “Cel mai bun regizor” la Cannes 2011 - şi Bronson (2008), cu Tom Hardy, “Marele premiu al juriului” la Sundance Film Festival 2009 și “Cel mai bun film” la Sydney Film Festival 2009.
 
Ryan Gosling este personajul principal şi în filmul american Only God Forgive (2013). El joacă rolul lui Julian, un contrabandist din lumea subterană a drogurilor din Bangkok. Viaţa i se complică enorm în momentul în care mama sa îl însărcinează cu identificarea şi asasinarea celui care i-a ucis fratele.
 
Only God Forgive - trailer
 
--------------------------------------------

Like father, Like Son
Regia: Hirokazu Koreeda.
 
Like father, Like Son (în original: Soshite chichi ni naru) este un film japonez. Un om de afaceri de mare succes află că fiul său a fost înlocuit la naştere cu un alt copil. Acum el se află în faţa unei decizii extrem de importante: îl va alege pe fiul său biologic de care a aflat abia acum? Sau îl va creşte în continuare pe cel “anonim”, la fel cum a făcut-o şi până acum, ca şi cum ar fi propriul său copil?

Regizorul japonez Hirokazu Koreeda a mai fost nominalizat la Cannes - Palme d’Or pentru două filme: Nobody Knows (2004) şi Distance (2001). Titlurile pentru care mai este cunoscut sunt I Wish (2011), Still Walking (2008) şi After Life (1998)
 
--------------------------------------------

La Vie d'Adèle / Blue Is the Warmest Color
Regia: Abdellatif Kechiche.
 
Filmul este o adaptare după cartea “Le bleu est une couleur chaude”, de Julie Maroh. Scenariul începe cu Adèle, o adolescentă de 15 ani care ştie sigur două lucruri: că e fată, iar fetele ies cu băieţii. Viaţa ei e pe cale să se schimbe în momentul în care o întâlneşte pe Emma, asta în ciuda opoziţiei părinţilor şi a lumii din jur.
 
Produs de Quat’sous Films (compania regizorului) şi de Wild Bunch, La vie d'Adèle are un buget de 4 milioane de EUR.
 
Regizorul Abdellatif Kechiche a câştigat în 2005 şi în 2008 César-ul pentru Games of Love and Chance (2003) - “Cel mai bun scenariu”, “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor”; respectiv pentru The Secret of the Grain (2007) - “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun scenariu”, “Cel mai bun film”. Acesta din urmă a obţinut şi premiul FIPRESCI plus alte trei premii şi a fost selctat în competițția oficială pentru “Leul de Aur” la Festivalul de la Veneţia, în 2007.
 --------------------------------------------
The Immigrant
 
O tânără imigrantă este atrasă într-o viaţă de burlesc şi vodevil până când este descoperită şi salvată de un fermecător magician. El reuşeşte să o găsească şi pe sora sa, ţinută încă în spaţiul restricţionat de pe Insula Ellis, şi apoi să le reunească pe cele două.
 
În film îi veți recunoaşte pe Jeremy Renner, Joaquin Phoenix şi pe Marion Cotillard.
 
James Gray este un regizor american născut din părinţi emigranţi ruşi. Are deja trei selecții în competiția oficială de la Cannes la activ: The Yards (2000), Two Lovers (2008), We Own the Night (2007). Ultimele două au fost nominalizate şi la Premiile César pentru “Cel mai bun film străin”. Filmul său de debut, Little Odessa (1994), cu Tim Roth, Edward Furlong şi Vanessa Redgrave, a câştigat Leul de Argint la Veneţia.
 
--------------------------------------------

Blood Ties.
Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen.
 
Blood Ties pune faţă în faţă doi fraţi din Brooklyn-ul anilor ‘70. Unul este de partea legii, celălalt este de cealaltă parte, în lumea crimei organizate.
 
Guillaume Canet este un regizor şi actor francez. A jucat în The Beach (2000), cu Leonardo diCaprio, în Vidocq (2001), Joyeux Noel (2006) şi în Fustangii / Les infidèles (2012). Ca regizor a primit un César pentru Cel mai bun regizor, cu Tell No one / Ne le dis à personne (2006) şi a fost nominalizat la Premiul publicului - European Film Awards în 2011, pentru Little White Lies (2010).
 
Filmul beneficiază de o distribuţie importantă: Mila Kunis, Marion Cotillard şi Clive Owen.
 
De remarcat că, alături de Guillaume Canet, scenarist este şi James Gray, regizorul filmului de mai sus: The Immigrant (2013).
 
---------------------------------------------

Independenţa Film este o casă de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca “The Hunt”, “Amour”, “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi madre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.
 
Referinţe online:
 
Independenţa Film - pagina de Facebook
Independenţa Film - site-ul oficial
Festival de Cannes - lista filmelor din competiţie
 
Only God Forgive - trailer
Jeune et jolie / Young and Beautiful - trailer

Ti-a placut articolul?

Comentarii