Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea Ovidius

ro

23 May, 2013 19:47 981 Marime text
Astăzi, 23 mai 2013, prin decizia Rectorului prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, noul director al Școlii Doctorale din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța este prof.univ.dr. Mariana Așchie.
Profesor în cadrul universității din anul 1990, prof.univ.dr. Mariana Așchie este titular al disciplinei anatomie patologică. Activitatea didactică este susținută activ de cea de cercetare, concretizată prin 27 de proiecte, dintre care la 7 prof.univ.dr. Mariana Așchie a fost director de proiect și la 6 responsabil științific. Conducător de doctorat cu o vastă experiență în domeniu, este membru titular al Societății de Anatomie Patologică și a mai multor asociații de profil și, totodată, autor a 400 de lucrări.
 „Prioritate în acest an este dezvoltarea și consolidarea Școlii Doctorale din cadrul universității noastre pentru creșterea calității cercetării în domeniile de interes”, a declarat rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.
 
Vineri, 24 mai, de la ora 15.00, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (B-dul Mamaia nr. 124) se va desfaşura festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul „Creativitate și inovație în construcții” din cadrul Proiectului Educațional „PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”.
Participă reprezentanţi din partea partenerilor implicaţi în proiect (Universitatea „Ovidius” din Constanța - Facultatea de Construcţii şi Inspectoratul Şcolar Județean Constanța), elevi şi cadre didactice din partea liceelor înscrise la concurs, precum și reprezentanți ai firmelor care au susţinut organizarea acestui concurs: Nemetschek - Allplan, Monsson Group şi Itong.
Concursul a antrenat aproximativ 200 de elevi de liceu, la cele două secţiuni propuse de organizatori:
• La secțiunea de referate și comunicări știintifice cu tema „Cele mai interesante edificii din lume” - 47 de echipe;
• La secțiunea „Casa visurilor mele” ce presupune un concurs de proiectare și desenare asistată de calculator a unei clădiri  - 40 de echipe.
Proiectul a propus, în principal, desfășurarea de întâlniri și discuții tematice cu specific de consiliere și orientare profesională cu elevii din cadrul liceelor, iar punctul forte al acestui proiect este reprezentat de organizarea concursului „Creativitate și inovație în construcții”. Se vor acorda premii participanților prin intermediul sponsorilor angrenați de Facultatea de Construcții. Prezentările elevilor au dovedit o bună pregătire şi un real interes al acestora pentru domeniul ingineriei civile.

Studenţii specializării Sisteme şi Echipamente Navale (anul III de studii) ai Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa au participat la Conferinţa Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „Anghel Saligny” – Ediţia a V-a (16-21 mai 2013), organizată de Liga Studenţilor şi Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu următoarele lucrări:
• Marian MUŞAT, Bogdan CIULEI (coordonator ş.l.dr.ing. Alexandru PINTILIE) – „Tendinţe actuale în propulsia navelor moderne. Performanţe ale sistemelor de propulsie auxiliare cu kite şi velă rigidă” – Secţiunea 6: Ingineria şi protecţia mediului în industrie;
• Elisabeta C. BURLACU (coordonator conf.univ.dr.ing. Greti-Mihaela CHIŢU). Realizarea planului de forme – Secţiunea 7: Inginerie mecanică;
• Alexandra Adela CHIŞ  (coordonator ş.l.dr.ing. Alexandru PINTILIE). Utilizarea tehnicilor de calcul moderne în proiectarea şi analiza sistemului motor-propulsor pentru nava mineralier de 65000 tdw – Secţiunea 7: Inginerie mecanică;
• Marin STOICA, Gabriel BOJOI, Iulian ŞTEFLEA  (coordonator ş.l.dr.ing. Alexandru PINTILIE). Tehnici de modelare tridimensională în proiectarea navală – Secţiunea 7: Inginerie mecanică.
Articolele susţinute de studenţii specializării Sisteme şi Echipamente Navale, anul III de studii, au convins atât prin consistenţă, coerenţă şi claritate în expunere, cât şi prin tematica abordată. În consecinţă, articolul „Tehnici de modelare tridimensională în proiectarea navală”, realizat de către studenţii Marin Stoica, Gabriel Bojoi şi Iulian Şteflea a obţinut Premiul I.
Meritele sunt atribuite, în egală măsură, şi coordonatorilor care, cu devotament şi dăruire, au îndrumat studenţii în întocmirea şi elaborarea lucrărilor. Performanţa studenţilor este cu atât mai evidentă, cu cât aceştia au reuşit să răspundă punctual şi convingător numeroaselor întrebări venite atât din partea Comisei, cât şi din partea studenţilor participanţi la manifestare, dovedind încă o dată competitivitatea studenţilor din Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Biroul de promovare și relații publice,
23 mai 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii