Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Un dialog despre succes in cariera

ro

11 Dec, 2015 11:34 1599 Marime text
Vineri, 11 decembrie, începând cu ora 18.00, în Aula Magna a Universității „Ovidius” Constanța, prof.univ.dr. Viviana Ene și lect.univ.dr. Denis Ibadula, de la Facultatea de Matematică și Informatică, va invită să participați la o seara culturală intitulată „Un dialog despre succes în carieră”. Organizatorii evenimentului sunt Facultatea de Matematica și Informatică, în colaborare cu Facultatea de Arte, Societatea de Științe Matematice, Neptun TV și Gazeta de Constanța. Invitații serii vor fi prof.univ.dr. Liviu Ornea, directorul Departamentului de Matematică, Universitatea București, scriitor, publicist, prof.univ.dr. Vlad Zografi, fizician, dramaturg, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas, iar moderatorul întâlnirii este Bogdan Papacostea, jurnalist, om de litere, editor-șef la Gazeta de Constanța și realizator de programe culturale la Neptun TV.
Intrarea este liberă și va fi permisă până la ora 17.55.

La finalul evenimentului cultural, se va desfășura și un scurt program artistic oferit de studenții Facultății de Arte, pregătiți de decan prof.univ.dr. Daniela Hanțiu. 
 
Liviu Ornea este profesor universitar la Universitatea din București și cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române. Din anul 2012 este șeful Departamentului de Matematică la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. A publicat peste 70 de lucrări științifice în jurnale de matematică de înaltă reputație internațională, monografia Locally Conformal Kähler Geometry (în colaborare cu Sorin Dragomir, editura Birkhäuser, 1998) și două cursuri universitare la Fundația Theta. În plus, desfășoară o bogată activitate publicistică. Scrie cronici de teatru și articole diverse în revistele Steaua, Scena, Teatrul azi, Dilema, Dilema veche, 22, Observator cultural (rubrica permanentă „Bifurcaţii“ din octombrie 2005), Okean, Cuvântul. De asemenea, a tradus din limba italiană: Timpul îmbătrâneşte în pripă, de Antonio Tabucchi (2010), Iubitul nefericit, de Alberto Moravia (2011), ambele la Editura Polirom; şi din limba franceză: Mitul arian şi Breviarul urii, de Leon Polyakov (2003, 2004), Ura de sine, volum coordonat de J.‑C. Attias şi E. Benbassa (2005), Tata. Inventar, de J.‑C. Grumberg (2010), Priviri asupra condiţiei evreieşti, de Gilles Zenou (2010), toate la Editura EST;Teorema vie, de Cédric Villani, la Editura Humanitas (2014).  

Vlad Zografi a absolvit Facultatea de Fizică a Universității din București în anul 1985 și a susținut doctoratul în fizică la Universitatea Paris XI (Orsay) în anul 1994. A publicat articole de fizică atomică teoretică în Physical Review, Physics Reports, Surface Science. Este coordonatorul colecțiilor de știință ale editurii Humanitas. Ca scriitor, a debutat în anul 1990 cu o povestire în România literară. A publicat proză (Genunchiul stâng sau genunchiul drept, povestiri, Editura Eminescu 1993 şi Omul nou, roman, Editura Albatros 1994, Infinitul dinăuntru, Editura Humanitas, 2012), apoi teatru (Isabela, dragostea mea, Editura Unitext 1996, Oedip la Delphi, Editura Humanitas 1997, Regele şi cadavrul (după Heinrich Zimmer), Editura All 1998, Viitorul e maculatură, Editura Humanitas 1999, America şi acustica, Editura Humanitas  2007, Petru, Editura Humanitas 2007, Toate minţile tale, Editura Humanitas  2011). După piesele lui au fost puse în scenă mai multe spectacole.

Interviu Vlad Zografi. „Nu mă interesează módele, nu mă conformez lor" de Ioana Pârvulescu, România Literară, numărul 26, 2007: Pe la începutul anilor '90, când eram la Paris, am aflat cu oarecare uimire că un scriitor serios trebuie să scoată o carte pe an ca să fie vizibil. Adică să intre într-un mecanism pe care, deşi îl cunosc, nu-l înţeleg prea bine şi e inutil să-l judec. Oricum, eu nu sunt un scriitor serios - în sensul ăsta.
Moderatorul întâlnirii va fi Bogdan Papacostea, care prin formație este teolog, jurnalist și om de litere. Fost redactor-șef al Revistei Tomis si, în present, realizator al mai multor emisiuni de cultură pentru Tv Neptun, promotor și inițiator al unor proiecte artistice, editor-șef al publicației online Gazeta de Constanța. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii