Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cifra de scolarizare repartizata de MEN pentru Admiterea 2013 la Universitatea Ovidius

ro

19 Jun, 2013 11:25 1738 Marime text

ROMANIA

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

UNIVERSITATEA "OVIDIUS" DIN CONSTANTA


Comunicat de presă


Ministerul Educației Naționale a aprobat cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licență și masterat alocată instituţiilor de învăţământ superior de stat în vederea admiterii în anul universitar 2013 - 2014.
Universitatea „Ovidius” din Constanța are pentru acest an 1.340 de locuri fără taxă, pentru studiile universitare de licență, dintre care 23 pentru candidații de etnie romă; cifra de școlarizare pentru studii universitare de licență alocată în vederea admiterii tinerilor din Republica Moldova care au diplomă de bacalaureat obținută în România – 10 cu bursă; cifra de școlarizare pentru studii universitare de licență în vederea admiterii la studii a românilor de pretutindeni – 70, dintre care 41 cu bursă.
În ceea ce privește cifra de școlarizare pentru studii universitare de masterat alocată în anul universitar 2013 – 2014, Universitatea „Ovidius” din Constanța dispune de 620 de locuri fără taxă; cifra de școlarizare pentru studii universitare de licență în vederea admiterii la studii a românilor de pretutindeni – 16, dintre care 4 cu bursă.
Repartizarea locurilor fără taxă la facultăți se va face pe criterii de transparenţă, dar şi în funcţie de performanţe. Politicile noastre manageriale sunt clar îndreptate spre încurajarea celor buni, oferindu-le logistica şi sprijinul pentru performanţă. De asemenea, vom ţine cont şi de numărul studenţilor înmatriculaţi în anul anterior. Cei care vin la „Ovidius” pentru prima dată găsesc campusuri moderne, spații de studiu adaptate procesului de învățământ, cămine dotate corespunzător, laboratoare și săli de curs pentru toate specializările, un corp profesoral de elită care îi așteaptă încă de la înscriere. Ancorată în realitățile socio-economice, universitatea oferă în anul 2013 o paletă largă de specializări adaptată cererii pieței de muncă”, a declarat rectorul Universității „Ovidius” din Constanța.
Pentru admiterea 2013 la Universitatea „Ovidius” a fost lansat site-ul http://admitere.univ-ovidius.ro/, care cuprinde toate datele necesare candidaților din acest an – calendar, oferta educațională pe facultăți, pentru candidați români, pentru candidați state membre UE, SEE, CE, candidați state terțe UE, prezentarea universității, regulamente de admitere, centre de înscriere, documente necesare, date de contact.


Biroul de promovare și relații publice,
19 iunie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii