Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

calendarul evenimentelor din 25 mai la Universitatea Ovidius

ro

24 May, 2012 22:41 1091 Marime text

Vineri, 25 mai, Universitatea „Ovidius" din Constanța organizează și găzduiește următoarele manifestări:

Ora 9.00 - Deschiderea oficială a celei de-a V-a ediție a Conferinţei Internaţionale „CHIMIA 2012 - Noi tendinţe în chimia aplicată" (New trends in applied chemistry), în Sala de Consiliu a Universităţii „Ovidius", situată în sediul din Bulevardul Mamaia nr.124. Manifestarea este organizată de Departamentul de Chimie şi Inginerie Chimică a Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanța, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România - Filiala Constanța, Societatea de Chimie din România - Filiala Constanța și Eurachem România. Lucrările conferinței se vor desfășura pe mai multe secțiuni - „Compuși naturali și sintetici", „Chimia analitică şi protecția mediului", „Chimie fizică", „Inginerie chimică, tehnologie și management în domeniul petrolului" și vor fi publicate într-o ediție specială a revistei „Analele Universităţii Ovidius Constanţa. Seria: Chimie" - cotată CNCSIS, categoria B+.

La conferință s-au înscris cu lucrări prestigioase peste 70 de cadre universitare și cercetători din Europa - Turcia, Marea Britanie, Italia, Bulgaria, dar și din țară: Iași, București, Galaţi, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Brașov, Constanța.

Până pe 26 mai, evenimentul reuneşte sub aceeaşi cupolă specialişti de marcă din domeniu, cadre didactice prestigioase, care prin activitatea lor de cercetare, producţie şi diseminare, urmăresc acelaşi scop de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Ora 12.00 - Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei prof. dr. Eeva Widström din Finlanda, pentru susținerea imaginii Facultății de Medicină Dentară în Europa, prin numeroase articole științifice publicate în revista „Oral Health and Dental Management", revistă creată de prof.univ.dr. Corneliu Amariei. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului din Campusul Universității. Ceremonia se înscrie în șirul acțiunilor Congresului Internațional de Sănătate Oro - Dentară și Management în Euro-Regiunea Mării Negre organizat de Facultatea de Medicină Dentară în colaborare cu Asociația Română de Sănătate Publică Oro-Dentară și care a a ajuns la a X-a ediție, precum și celui de-al II-lea Congres de Ergonomie, Prevenție și Management Performant în Medicina Dentară. Detalii despre programul complet al acțiunilor pe http://www.oralhealth.ro/congres/

Ora 12.00 - Universitatea „Ovidius" primește delegația Rețelei Femeilor Primari și Aleșilor Locali din cadrul Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova, reprezentata de Nina Costiuc, președinte, primarul comunei Budești - Chișinău. 40 de femei primar din Republica Moldova sosesc la Universitate, în cadrul unei vizite oficiale la invitația Filialei Județene Constanța a Asociației Comunelor din România, al cărei președinte este ec. Mariana Gâju. În Biblioteca Virtuală, din sediul Universității, de pe Bdul Mamaia, delegația se va întâlni cu profesorii de la „Ovidius" și cu studenții basarabeni. Totodată, vor primi o importantă donație de carte universitară.

Ora 17.00 - În Amfiteatrul Aula Magna, B-dul Mamaia nr.124 va avea loc Cursul Festiv al Promoţiei 2012 Ingineri IF (zi) şi IFR, Specializarea Autovehicule Rutiere ce îl va avea ca invitat de onoare pe prof.univ.dr.ing. Nicolae Burnete de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca care va prezenta tema „BIOCOMBUSTIBILII - o şansă a relansării Ingineriei Autovehiculelor în contextul global al devenirii europene" şi va aduce alături de viitorii ingineri mecanici auto, studenţii celorlalte facultăţi ale Universităţii „Ovidius" din Constanţa şi absolvenţii din mediul preuniversitar.

Ora 19.30 - În Amfiteatrul Aula Magna / Cupola A01 - parcarea Universităţii - Prezentarea oficială a conceptului „smARty" - Performance City Car. Prototipul a fost realizat de studenţii specializării Autovehicule Rutiere pe parcursul a mai multor generaţii, în cadrul activităţii practice şi de pregătire a lucrărilor de diplomă. Evenimentul este urmat de prezentarea oficială a Laboratoarelor de Ingineria Automobilului şi Conducerea virtuală şi simularea dinamicii autovehiculului rutier, precum și prezentarea oficială a conceptului „StandARm" - stand de laborator pentru identificarea performanţelor motorului termic.

Biroul de promovare și relații publice

24 mai 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii