Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:30 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa hotelieră calculată prin aplicarea cotei de 1%

ro

04 Apr, 2012 14:22 726 Marime text

Taxa hotelieră calculată prin aplicarea cotei de 1%

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, din anul 2012, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea cazării/tarifului de cazare pe zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

Astfel, pentru unităţile de cazare amplasate în Constanţa şi Sat Vacanţă, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totală a cazării, respectiv pentru întreaga perioadă de şedere, iar pentru cele situate în staţiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare.

Taxa hotelieră se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate şi se virează lunar la bugetul local, până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă.

Formularul tipizat „Declaraţie decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră“  poate fi descărcat şi de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro.  

Director Executiv
Virginia Uzun

Ti-a placut articolul?

Comentarii