Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impozit clădiri persoane juridice

ro

18 Mar, 2013 11:51 2142 Marime text
Impozit clădiri persoane juridice
 
Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aminteşte contribuabililor, persoane juridice care deţin în proprietate clădiri situate pe raza municipiului Constanţa, şi care sunt utilizate, în baza unor contracte de închiriere, locaţiune etc, de terţe persoane că, în termen de 30 de zile de la data terminării lucrărilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere efectuate de către chiriaşi au obligaţia depunerii unei noi declaraţii fiscale.
 
Conform prevederilor Codului Fiscal, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 3 ani, precum şi pe parcursul anului 2013, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,5% asupra valorii de intrare în patrimoniu.
 
În cazul în care o clădire nu a fost reevaluată în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă, 2013, sau ultima reevaluare a fost realizată în perioada 01.01.2008-31.12.2009, cota impozitului pe clădiri este de 20%. Dacă ultima reevaluare a fost realizată înainte de 01.01.2008, atunci cota impozitului este de 40%.
 
Cota de impozit se aplică la valoarea de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea persoanei juridice, până la sfârşitul lunii în care s-a efectuat prima reevaluare.
 
Precizăm că, modelul declaraţiei ce trebuie depusă se regăseşte pe site-ul instituţiei, www.spit-ct.ro.
 
 
Director Executiv
 
Virginia Uzun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii