Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucea Rosie filiala Constanta continua Proiectul „Educatie Permanenta in scoli“

ro

26 Nov, 2009 18:57 1151 Marime text

COMUNICAT
Crucea Rosie filiala Constanta continua Proiectul „Educatie Permanenta in scoli“

               Dacă despre educatia permanentă se discută mult si de mult, conceptul ca atare fiind întâlnit destul de frecvent în politicile educationale si în programele analitice scolare, în practică ideile si solutiile preconizate de forumurile specializate ale domeniului întâmpină încă numeroase dificultăti.
                Socotim ca interventia noastra in scoli nu poate aduce decat o nota buna, venind in intampinarea problemelor tinerilor de orice fel.
                Una dintre problemele expuse vineri 27.11.2009 la Grupul Scolar Cumpana ora 12.00, este violenta in familie.
                 Dictionarul enciclopedic roman defineste violenta ca fiind “un viciu de consintamant, care consta in constrangerea exercitata pe cale psihica asupra unei persoane spre a o determina sa faca un anumit act juridic“. Pe langa aceasta se aminteste si de o Teorie a violentei -teorie sociologica a violentei- potrivit careia inegalitatea sociala isi are izvorul in folosirea, pe o anumita treapta a dezvoltarii sociale, a violentei de catre unii oameni impotriva altora.
                  Pe noi ne intereseaza cum violenta in familie poate contribui la modificarea comportamentului elevului la scoala si in societate.  Trupa de teatru forum a Crucii Rosii va exemplifica acest fapt.

Va asteptam
Director
Psiholog Carmen Lungu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii