Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate aniversarã – 134 de ani de activitate umanitara

ro

02 Jul, 2010 20:21 2011 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
 
Activitate aniversarã – 134 de ani de activitate umanitara

           La 4 iulie 1876, se infiinta Societatea "Crucea Rosie" din Romania, prin hotararea Principelui Ghica de organizare a unei societati de ajutor pentru militarii raniti in razboi, Romania fiind printre primele tari din lume care a aderat la Conventiile de la Geneva. Anul acesta Crucea Rosie Romana aniverseaza 134 de ani de activitate umanitara.
        Prin actiune unitara, Crucea Rosie Romana se adapteaza schimbarilor dinamice din cadrul societatii pentru a putea sprijini comunitatile sa faca fata situatiilor de criza si suferintei umane.
       Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza. Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.
        S.N.C.R.R.Filiala Constanta impreuna cu subfiliala Cumpana, va invita in data de 3.07.2010 orele 11, la Caminul Cultural de  la Cumpana la un spectacol organizat cu prilejul acestei aniversari. Deoarece scopul nostru este de a veni in ajutorul oamenilor saraci, vom dona 141 de perechi de incaltaminte celor din comunitatea Cumpana.

Director
Psiholog Carmen Lungu
Crucea Rosie filiala Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii