Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnilor guvernanti, va multumim ca v-ati gandit la noi

ro

21 Jan, 2010 17:31 1554 Marime text

Domnilor guvernanti, va multumim ca v-ati gandit la noi, va multumim pentru cadourile pe care ni le daruiti de Mos Nicolae si de Craciun

 Sindicatul “FAMILIA” Constanta, organizatie afiliata la CNS Cartel Alfa si F.N.S.”PRO-ASIST”, sindicat ce reuneste toate categoriile de angajati din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta considera ca aplicarea articolului 10 din Legea nr. 329/2009 in sistemul de asistenta sociala si protectia copilului este imposibila!
 In acest fel se dovedeste ca Guvernul nu are habar de realitatea din teritoriu, ca Guvernul nu se gandeste cu adevarat la sistemul de asistenta sociala din Romania! Probabil vrea ca Uniunea Europeana sa afle cat a fost de pacalita!
 Nimeni nu s-a gandit la beneficiarii sistemului de asistenta sociala – la copiii si batranii asistati - care vor avea de suferit in zilele in care angajatii vor beneficia de cele 8 zile de concediu fara plata si vor sta acasa! Sau, mai rau, nu le-a pasat de faptul ca in lipsa personalului si asa insuficient, se poate intampla ceva! Cui ii pasa de faptul ca in centrele de plasament copiii vor fi partial supravegheati? Cui ii pasa ca in centrele de plasament unde sunt gazduiti copii cu handicap nu va avea cine sa le aline suferinta? Cui ii pasa de bolnavii psihic sau de asistatii sociali lasati fara supraveghere?
 S-a gandit Guvernul ce se va intampla cu copiii plasati asistentilor maternali profesionisti? Sa-si ia si ei concediu fara plata ducand copiii colegilor lor din centrele de plasament? Nu, ei nu isi pot lua 8 zile de concediu fara plata dar li se va retine din salariu sporul de 15% de incordare  psihica, deci vor fi loviti de doua ori – vor lucra fara bani!
 Dar la noi, la angajatii care castigam in jur de 800 – 900 de lei lunar, cine s-a gandit? In prag de sarbatori este tot ce ne dorim – diminuarea salariului!
 Va multumim domnilor guvernanti ca ne lasati de sarbatori sa stam acasa langa copiii nostri care nu vor gasi nimic in ghetute de Mos Nicolae, langa copiii nostri care nu vor gasi nimic sub bradul de Craciun!
 Si, pentru ca suntem oameni simpli si ospitalieri va invitam la noi de sarbatori sa vedeti cum si cat de bine traim!
 Solicitam Guvernului sa gaseasca solutiile optime pentru  realizarea economiilor bugetare fara a afecta sistemul de asistenta sociala si protectia copilului.
 
BIROUL EXECUTIV,
SINDICATUL FAMILIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii