Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 800 de constănţeni sunt încadraţi cu handicap grav. Activitatea asistenţilor personali, verificată periodic (document)

ro

30 Jan, 2017 00:00 2221 Marime text
Consilierii locali sunt chemaţi să aprobe un proiect de hotărâre privind activitatea asistenţilor personali de la nivelul municipiului Constanţa pentru perioada iulie - decembrie 2016.
 
Astfel, la nivelul municipiului sunt înregistrate cu handicap grav 803 persoane, care primesc indemnizaţie, iar Serviciul Public de Asistenţă Socială avea în evidenţă 1.157 de asistenţi personali. Întrucât pe raza municipiului Constanţa nu funcţionează centre de tip respiro care să asigure găzduirea persoanei cu handicap grav în perioada concediului de odihnă al asistentului personal, protecţia persoanei cu handicap grav se asigură prin acordarea în această perioadă a unei indemnizaţii echivalente cu salariul net al asistentului personal.
 
În semestrul II al anului 2016 au solicitat efectuarea concediului de odihnă 296 de asistenţi personali, astfel: iulie - 74, august - 59, septembrie - 67, octombrie - 100, noiembrie - 155, decembrie - 98. Toate cele 553 de persoane cu handicap grav au beneficiat de indemnizaţia prevăzută de lege în perioada concediului de odihnă al asistentului personal. Cheltuielile aferente indemnizaţiilor, echivalente cu salariul net al asistentului personal în perioada concediului de odihnă al acestuia, au fost în cuantum de 543.025 de lei.
 
Verificările efectuate în semestrul II al anului 2016 au vizat modul în care sunt îndeplinite obligaţiile contractuale ale asistentului personal, evaluarea socială şi psihologică atât a asistentului personal, cât şi a persoanei cu handicap grav. În urma controalelor efectuate la domiciliul persoanelor cu handicap, nu au fost sesizate probleme deosebite. Au fost controlate la domiciliu 790 de persoane cu handicap grav şi nu s-au constatat abateri ale asistenţilor personali de la normele de disciplină a muncii, nici încălcări ale obligaţiilor prevăzute în contractele individuale de muncă ale acestora sau în fişa postului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii