Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu ştii care sunt serviciile de care vei beneficia anul acesta în calitate de asigurat la Sănătate?

ro

17 Mar, 2014 11:31 1229 Marime text
A fost facut public Proiectul de norme de aplicare a Contractului-Cadru din 2014 al Casei de Asigurări de Sănătate şi a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor lista completă cu analizele şi tarifele decontate  de aceasta.
Menţionăm că valorile desemnate de CAS nu sunt definitive, Proiectul nefiind încă aprobat în această formă, urmând a fi implementat din luna aprilie.
Pachetul de bază, cel de care vor beneficia majoritatea pacienţilor asiguraţi la Sănătate, oferă gratuitate pentru un număr mare de analize  efectuate în cadrul ambulatoriilor de specialitate din spitalele publice. Printre acestea se numără radiografiile, radiologiie, endografiile, ecografiile, endocardiografiile şi electrocardiografiile. Există, însă, un număr maxim de consultaţii decontate de Casa de Asigurări pe baza aceluaşi episod de boală, pe asigurat, acesta variind în funcţie de pachetul de servicii în care se încadrează aceste afecţiuni.
Pentru serviciile medicale de înaltă performanţă, precum analize RMN, CT, angiografie sau scintigrafie, CAS va deoconta integral costul investigaţiei doar în cazul persoanelor cu vârsta maximă de 18 ani şi a celor ce beneficiază de legi speciale. În această categorie se încadrează veteranii de război, deţinuţii politici sau eroi ai Revoluţiei.
Pentru toţi ceilalţi asiguraţi, decontul se va face în proporţie de 60%, diferenţa fiind suportată de pacienţi. Doar în condiţii de urgenţă majoră, aceste servicii medicale vor fi decontate integral. De reţinut faptul că decontul total va fi îndeplinit doar în cazul în care pacienţii vor beneficia de aceste analize în spitalele de stat.
Lista completă cu tarifele tuturor analizelor incluse în pachetul de bază poate fi consultată pe adresa http://media.rtv.net/other/201402/anexa_norme_2014_77048400.pdf
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii