Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top cinci gustări bogate în fibre

ro

15 May, 2014 14:56 1639 Marime text

Dacă eşti în căutarea unui echilibru perfect în alimentaţie, atunci, cu siguranţă, ştii că fibrele fac parte din categoria de substanţe absolut indispensabile organismului uman. Sunt importante pentru păstrarea sănătăţii inimii, pentru o digestie corectă şi, nu în ultimul rând, pentru atingerea şi menţinerea greutăţii noastre ideale. Doza zilnică recomandată presupune ca noi să ne asigurăm aportul a aproximativ 25 de grame de fibre. Iată câteva alimente care pot înlocui cu succes o gustare şi care sunt pline de fibre.
Seminţele de in. Adaugă-le în iaurt, sau consumă-le chiar alături de o cupă de îngheţată. Fiecare linguriţă de seminţe de in garantează aportul a două grame de fibre.
Perele. Pe lângă capacitatea lor extraordinară de a acţiona ca un puternic antioxidant, perele conţin şi patru grame de fibre.
Merele. Alături de pere, adăugăm un al fruct foarte consumat, mărul. Un măr, consumat cu două linguriţe de unt de arahide garantează aportul a aproximativ 8 grame de firbe şi, în plus, proteine, grăsimi bune, magneziu şi vitamina C.
Fisticul. Este unul dintre cele mai indicate alimente din categoria sa datorită conţinutului ridicat de fibre şi proteine. Comparativ cu alunile sau nucile, fisticul are o cantitate mică de grăsimi, dar poate garanta aportul a aproximativ 3 grame de fibre în doar câteva bucăţi.
Zmeura. Atât proaspătă, cât şi congelată, 100 de grame de zmeură conţine 8 grame de fibre şi mai conţine şi antioxidanţi cu proprietăţi de tratare a numeroase afecţiuni.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii